Profesorii nu renunta asa usor la proteste

Dată publicare: 16-03-2010 00:00
Dată actualizare: 23-07-2012 10:25


UPDATE: Studentii si transportatorii au renuntat la proteste, iar cei de la metrou ar putea lua o decizie asemanatoare miercuri. In schimb, profesorii se tin tari pozitii si anunta ca isi vor cere drepturile in strada.

Miercuri, la Iasi, acolo unde se va tine sedinta de Guvern, 1500 de profesori vor iesi din nou in strada chiar in timpul sedintei.

Principala problema a oamenilor este legata de salarizare, subiect care se va discuta miercuri la Ministerul de Finante.

Calendarul pichetelor desfasurate in toata tara ramane valabil, cel putin pana vineri, cand sindicalistii se vor intalni cu premierul.

Exista si vesti bune. De pe lista protestatarilor s-au sters trasportatorii, care amenintasera ca vor bloca centrul Capitalei. Si, de asemenea, studentii au renuntat si ei pentru moment la proteste, dupa intalnirea pe care au avut-o cu ministrul educatiei.

Profesorii din Buzau au anuntat insa ca in perioada 16-19 martie activitatea va fi oprita in toate scolile. Astfel, profesorii vor anunta elevii sa nu mai vina la cursuri, urmand ca pe 24 martie toate cadrele didactice sa participe la un protest organizat in municipiul Buzau, intre orele 11.00 - 13.00.

Joi, o parte a transportului public din Capitala ar putea fi paralizat. Salariatii de la Metrou ameninta ca vor sa intrerupa lucrul, pentru ca nu sunt multumiti de contractul salarial. In cazul in care miercuri nu vor ajunge la nicio intelegere cu directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, nicio garnitura nu va mai circula de joi, 18 martie, in intervalul orar 04.00 - 16.00.

Tags: proteste, greve,


VIDEO PROTVPLUS.RO