Bisericile din tara, neincapatoare de sarbatoarea Floriilor. Credincios: "Salcia, sfintita fiind, ajuta pentru sanatate"
Duminica, de sarbatoarea Floriilor, bisericile din toata tara au fost neincapatoare. Zeci de mii de credinciosi au ascultat slujba, apoi au luat ramuri de salcie sfintite, pe care le pastreaza ca sa-i fereasca de boli si de rele.
Dupa Florii, intram in Saptamana Patimilor si ne pregatim pentru Inviere. In Capitala, peste 2000 de catolici au fost intr-o procesiune in memoria intrarii lui Iisus in Ierusalim.
La Timisoara, credinciosii ortodocsi au participat la Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana. Apoi, au stat la coada, sa ia ramuri de salcie.
Credincios: "Salcia este probabil cea care, sfintita fiind, ajuta pentru sanatate. Le fac coronita si pe pun pe perete."
Si crestinii catolici sarbatoresc duminica Floriile. In Bucuresti, ei au participat la slujba de sfintire a salciilor de catre Arhiepiscopul Ioan Robu, apoi au plecat in procesiune.
Peste 2000 de credinciosi catolici in frunte cu 40 de preoti au pornit in procesiune de la Biserica Franceza si s-au indreptat spre Catedrala Sfantul Iosif. Parcurg acest traseu in amintirea intrari lui Iisus in Ierusalim, dupa invierea lui Lazar, cand a fost asteptat de oameni cu ramuri de finic. Astfel se pregatesc si de Saptamana Patimilor, cand au loc deniile, slujbe despre Patimile lui Hristos.
Pentru ca a fost si ziua Mondiala a Tineretului, copiii au purtat o cruce asemanatoare cu cea de la Roma, incredintata in anul 1984 de Papa Ioan Paul al II-lea tinerilor, ca semn al iubirii si manatuirii.
Si la Iasi a avut loc o astfel de procesiune. La Timisoara, oamenii au plecat in mars din Piata Unirii spre Domul Catolic.
Dupa Florii, incepe Saptamana Mare, ultima din Postul Pastelui. Cei care tin post au duminica dezlegare la peste. Iar cei care au nume de floare sunt sarbatoritii zilei: 1.000.000 de romani.