Bucurestiul, pe aceeasi lista cu Londra sau Buenos Aires. Transformarea Lacului Vacaresti in Parc National, in linie dreapta
Ministrul Mediului vrea sa obtina si ultimul aviz de care mai are nevoie pentru a transforma Delta Vacaresti intr-un parc national si o zona naturala protejata.
Ecosistemul format pe lacul abandonat al Vacarestilor are peste 90 de specii de pasari, multe dintre ele protejate in Europa. Specialistii care au analizat zona spun ca multe au migrat aici pentru ca au gasit resurse de hrana. Odata intrat in acest mic Paradis din mijlocul blocurilor, senzatia este ca esti direct in Delta.
StirileProTV au prezentat pe larg frumusetea zonei de pe Lacul Vacaresti, unde in urma cu doar cativa ani se adaposteau tiganii din jurul Capitalei.
Desi zona e formata fara interventia omului, Delta Vacaresti are nevoie de aceasta trecere la statutul de parc natural si arie protejata pentru a-si putea pastra identitatea. Ministerul Mediului mai are nevoie din partea Primariei Capitalei de un aviz privind suprafata administrativa ce va face parte din aria finala.
In urma intalnirii dintre Attila Korodi si Sorin Oprescu, propunerea a fost trecuta pe ordinea de zi a Primariei si urmeaza sa fie dezbatuta pe 29 aprilie. In fond, e vorba doar de o formalitate.
Korodi a declarat pentru Stirile ProTV ca, daca totul merge conform planului, zona ar putea sa devina "Parcul National Vacaresti" pana la vara.
Bucurestiul ar putea intra astfel intr-o lista selecta de capitale europene, dar si mondiale care au zone protejate. Londra are de exemplu superbul Richmond Park, cu peste 600 de caprioare, la doar 30 de minute de centrul orasului.
Buenos Aires se lauda de asemenea cu o zona protejata, Parcul Pereyra Iraola, ce se intinde pe 10.000 de hectare.