Avem cei mai saraci copii din UE, iar 1 din 5 abandoneaza scoala. Programul prin care liceele pot primi cate 100.000 de euro
Ingrijorate de abandonul scolar si de procentul scazut de promovabilitate la bacalaureat, autoritatile cauta solutii concrete.
Liceele din tara pot beneficia de cate 100.000 de euro ca sa modernizeze clasele, iar profesorii sa reuseasca sa ii faca pe elevi sa puna mana pe carte. Banii provin dintr-un imprumut de 200 de milioane de euro de la ''Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare''.
Potrivit datelor Uniunii Europene, Romania are cei mai saraci copii din Uniune, respectiv 51 la suta. Din pacate si din aceasta cauza multi nu mai dau pe la scoala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Elev: "In clasele 11 si 12 nu mai sunt manuale, statul nu mai asigura manuale, deoarece sunt doar 10 clase obligatorii si atunci preda profesorul din ce aduce el, din culegeri si ce gaseste."
Situatia tinde sa devina disperata daca ne gandim ca deja un copil din cinci abandoneaza cursurile.
Directorul Colegiul Tehnic "Independenta" Sibiu: "Multi elevi sunt navetisti, nu li se deconteaza la timp abonamentele si transportul si acesta se deconteaza doar partial. Multi provin din familii cu potential financiar redus, din familii destramate sau in care unul sau cei doi parinti sunt plecati in strainatate."
Ca sa nu isi piarda elevii in acest colegiu tehnic din Brasov, directorul incearca sa faca orele cat mai interesante, cu ajutorul tehnologiei dar si a fondurilor din proiectul ROSE.
Directorul Colegiul Tehnic Energetic "Remus Radulet" Brasov: "Am pus filmul Ion sau Padurea Spanzuratilor, 10 minute, si dupa aceea comentarii si asa mai departe. Sau la istorie, la istoria Egiptului am pus ceva cu piramidele sau cu Evul Mediu, orice. Sau la geografie la fel."
Profesorii stiu ca adolescentii momentului sunt mult mai atrasi de cursuri online sau de salile multimedia, dotate cu proiectoare si tablete.
Aproximativ 1.200 de licee din tara ar putea sa beneficieze de banii eupropeni. Proiectul ROSE se intinde pe 7 ani, asa ca cine nu a prins finantare anul acesta, mai are sanse.