Au terminat Dreptul sau Teologia, dar vor sa se reprofileze. O scoala de meserii din Arad ii atrage chiar si pe straini
Au terminat o facultate, nu si-au gasit un loc de munca si se reprofileaza, in speranta unui viitor mai bun. Din ce in ce mai multi tineri incep sa se reorienteze spre.... scolile de meserii.
In Arad, o scoala de sudori abia face fata numarului mare de cursanti, multi dintre ei absolventi de inginerie, teologie sau drept.
Bogdan a terminat Dreptul, insa nu a reusit sa isi gaseasc un loc de munca in domeniul lui. Asa ca pentru siguranta materiala, spune el, a decis sa urmeze cursurile scolii de sudori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bogdan Hulac, cursant: "Nu stiu daca e mai bine platita sau la fel de platita, in schimb e mult mai cautata. In domeniul dreptului e destul de complicat."
Calin a absolvit Seminarul Teologic, dar spune ca nu va deveni preot. A invatat si el sa sudeze si acum asteapta sa isi ia diploma, care va fi recunoscuta peste tot in Europa.
Calin Babtan, cursant: "Pentru mine, a fi preot nu inseamna a face multi bani, ci a crede in Dumnezeu cu adevarat. Sudura mi se pare foarte interesanta."
45 de tineri s-au inscris la inceput, insa doar 15 au rezistat pana la final.
Gheorghe Grec, cursant: "E o meserie destul de cautata in ultimul timp si in afara ca imi si place meseria aceasta. E foarte bine platita, da. Sunt multe fabrici in domeniul constructiilor de masini care cer sudori."
Vestea s-a raspandit si peste granite, asa ca doi tineri austrieci vor sa urmeze si ei cursurile.
Marin Crisan, seful filialei Judeţene a Confederaţiei Patronatului Român: "Motivul lor, pentru ca acolo costa 3.000 de euro scolarizarea, la mine 500. Meseriile incep sa fie cautate, sudura e implicata in 70% din toata industria."
Scoala de sudura a fost infiintata anul trecut in Arad, iar cursurile dureaza 3 luni, cu 120 de ore de teorie si 240 de ore de practica. Tinerii care o absolva ar putea umple doua fabrici de vagoane, dar si cea de tramvaie din oras.