Au sunat la 112 de frica mistretilor. Trei sate din Prahova traiesc cu spaima din cauza animalelor

04-06-2014 14:36


Situatie alarmanta in cateva localitati din Prahova: mistretii au facut prapad pe campuri. Hectare intregi de culturi fost distruse de salbaticiunile, care, spun oamenii, s-au inmultit peste masura.

Animalele au calcat in picioare orzul si graul si au scos din pamant boabele de porumb abia semanat. Disperati, oamenii au chemat vanatorii, dar acestia nu ii pot ajuta. E nevoie de aprobari speciale pentru a impusca mistretii sau chiar pentru a-i tine la distanta cu focuri de arma.

In zona localitatilor Stejari, Brazi si Negoiesti, campurile arata ca dupa razboi. Cat vezi cu ochii, culturile sunt total compromise. Oamenii spun ca, la inceput, mistretii isi faceau aparitia doar pe inserat. Acum vin pe camp si in toiul zilei iar unii dintre tarani, aflati la munca, au fost in mare pericol.

Citeste si: Cercetati penal pentru ca au mancat mistretul lovit de avion

Eu am sunat la 112 ca era tata cu doi copii in tractor. I-au inconjurat mistretii dar pana au venit politistii, au reusit sa ii ajunge”, povesteste o femeie din zona.

 

Disperarea satenilor este cu atata mai mare cu cat unii dintre ei sunt deja la a doua cultura distrusa. Prima a fost inundata iar dupa prapadul mistretilor ar trebui sa faca din nou insamantari. Oamenii au cerut ajutor vanatorilor dar nici ei nu au o solutie imediata.

Vanatorii le-au promis oamenilor ca vor patrula mai des in zonele prin care misuna mistretii. Dar nu vor putea nici macar sa-i sperie cu pusca din cauza ca si pentru asta e nevoie de o aprobare speciala, de la minister..

VIDEO PROTVPLUS.RO