Au renuntat la catedra si au devenit parinti de cariera. EXEMPLUL dat de dascalii din Timis, MAMA si TATA pentru 75 de copii

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Un exemplu de daruire fara limite vine din Timis, unde doi profesori, sot si sotie, au abandonat cariera de la catedra si au devenit parinti de cariera.

In peste 20 de ani, au crescut cu dragoste 75 de copii, in centrul de plasament pe care-l administreaza. Pe langa grija de zi cu zi, le-au oferit si o educatie buna, in care scoala avea un loc important. Acum, cei mici sunt premianti la scoala, iar cei mari sunt la casele lor, cu meserii bune si familii frumoase.

Doamna Ana este strigata "mama" de peste 70 de copii abandonati de parintii lor naturali. Femeia i-a luat de-a lungul anilor in plasament, in centrul pe care il conduce impreuna cu sotul, in localitatea Peciu Nou, din judetul Timis, si ii iubeste pe toti ca pe copiii ei. Acum, familia ingrijeste 21 de copii, in patru case, si este ajutata de cativa angajati. O organizatie din Germania si mai multi sponsori le sustin eforturile.

Ana Miron, asistent maternal: "Acum avem 21, dar cei care au trecut prin vietile noastre sunt la casele lor, au familii, pentru ca scopul nostru a fost sa ii invatam ce inseamna o familie."

Copiii cresc aici ca intr-un camin, iar fostii dascali ii invata sa iubeasca scoala. Claudia si Damian sunt doi frati de 4 si 5 ani, abandonati de mama lor. Nu aveau nici certificate de nastere cand au ajuns in centru. Astazi, stau cuminti in bratele doamnei Ana, in timp ce invata sa citeasca.

Sorin, de 11 ani, a obtinut in gimnaziu numai premiul I. Este si un bun fotbalist si are zeci de medalii cu echipa de juniori a comunei.

Cei care au crescut aici pana la maturitate, sunt deja la casele lor. Unii si-au intemeiat o familie, altii lucreaza ca avocati, peisagisti sau educatori, asa cum este Daniela.

Daniela Sandu, educatoare:  "Am vrut sa fac o meserie si sa fac ce imi place. Imi place printre copii, sa ii ajut, plus ca ramai un suflet mai tanar."

In fiecare casa a acestor oameni generosi locuiesc cate sapte copii, dar la masa de Craciun, cand se reunesc toti cei crescuti de fostii profesori, atmosfera este cu adevarat unica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO