Au muncit o viata si acum se bulucesc pentru o adeverinta de asigurat

25-03-2009 00:00


Cum se poate traduce la noi obtinerea unui act de la o institutie publica? In cozi umilitoare si bataie in toata regula, pentru un loc in fata.

Exact asa s-a intamplat miercuri, pe holurile Casei de Asigurari de Sanatate din Capitala. Aproape 100 de pensionari s-a imbrancit, pentru a-si schimba adeverintele de care au nevoie pentru tratamentele gratuite.

Batranii s-au strans de la ora 4.00 si in buna traditie,
s-au pus pe facut liste pe principiul "primul venit, primul servit". Liste care, asa cum se intampla mereu, in loc sa-i ajute, i-au dezbinat.

Din pacate, printre guralivi sunt si multi oameni bolnavi, unii dintre ei cu handicap. Acestia au mare nevoie de adeverinta de asigurat, ca sa demonstreze ca nu au venituri suplimentare si care le permite sa isi cumpere medicamente si sa-si faca analize gratuite.

Pensionarii se plang si spun ca daca ar fi mai multi angajati ai Casei care sa le rezolve problema, lucrurile ar merge mai repede. In plus, ei cred ca si programul duce spre birocratie: doar 6 ore pe zi.

Cine nu a ajuns miercuri la ghiseu, o ia de la capat joi, desi ar avea si o alta varianta - sa trimita documentele prin posta sau sa le depuna la urna special amenajata.

Odata actele depuse, adeverintele sunt eliberate in cel mult 30 de zile, enorm pentru un om suferind care are nevoie de tratament.

VIDEO PROTVPLUS.RO