Au fortat centralele si sobele ca sa se incalzeasca si au murit intoxicati. Avertismentul autoritatilor
Gerul cumplit din ultima perioada a adus, din pacate, si multe tragedii. Multi oameni au fortat centralele ori sobele ca sa se incalzeasca si au murit intoxicati.
Autoritatile spun ca, in ultimele saptamani, doar in Transilvania o persoana la trei zile a fost in pericol de moarte din cauza sistemului de incalzire. Situatia este alarmanta in toata tara.
O batrana din judetul Iasi a fost gasita carbonizata langa pat, in camera facuta scrum. Si cumnatul ei, care a incercat sa o salveze, a murit din cauza fumului inhalat.
Ana Constantin, fiica victimei: "Erau flacari, ca el a spart geamul ca sa vada ce e inauntru... A venit SMURD-ul, pompierii, de la ambulanta, dar nu si-a mai revenit."
Alegeri 2024
19:28
Prezență uriașă la vot la alegerile prezidențiale 2024 din partea studenților: „Vrem să nu se ducă de râpă țara”
19:24
Diaspora a votat. Român din Zanzibar: „Cred că avem și noi un cuvânt de spus, chiar dacă suntem departe de casă”
19:19
LIVE TEXT | Alegeri prezidențiale 2024 - prezența la vot în timp real. Au votat peste 8,2 milioane de români până la 18:00
19:13
Bărbat din Timiș prins cu o armă asupra lui în secția de votare. Ce a urmat
Pompierii voluntari spun ca dezastrul s-a produs din cauza ca soba si cosul de fum nu au fost curatate.
Si in Satu Mare, o fetita de 1 an si 2 luni a pierit in casa cuprinsa de flacari. Era inauntru cu fratele si sora ei cand jarul din soba a aprins cateva haine din jur.
"Erau foarte inalte flacarile. Am reusit sa scoatem doi copii, dar cel in fasa a ramas", spune un pompier.
Cosurile necuratate si aragazul ca sursa de incalzire provoca tragedii dupa tragedii, spun inclusiv reprezentantii companiilor de gaze. Autoritatile vin si ele cu sfaturi.
Andrei Biris, purtator de cuvant ISU Cluj: "Este foarte important sa asigure un control de alimentare cu gaz a aparatelor de incalzire care utilizeaza gazul natural. Este neaparat sa se faca intretinerea periodica a hornurilor - cel putin de doua ori pe an. Este important sa se faca de o persoana autorizata."
Dorin Jipa, presedintele Asociatiei Cosarilor din Romania: "60% din statistica indica faptul ca incendiile se produc din cauza necuratarii cosurilor de fum, a cosurilor imbatranite, defectuoase."
Pentru evitarea oricarui pericol, cei care simt miros de gaze sunt rugati apeleze de urgenta compania responsabila.