"La munca, nu la intins mana paralizata". Barbat cu semipareza si dementa, trimis de stat sa lucreze

Dată publicare: 27-07-2011 18:29
Dată actualizare: 02-09-2012 14:12


Caz revoltator in Prahova: un barbat de 64 de ani, imobilizat la pat de un an de zile dupa un atac cerebral, este trimis la munca de catre comisia de evaluare a gradului de handicap.

Omul insa nu numai ca nu poate fi lasat singur, pentru ca are si probleme neurologice, dar nu poate bea nici macar un pahar cu apa fara ajutor.

Pentru ca nu-l poate lasa singur nicio clipa, sotia a renuntat la serviciu si traiesc amandoi dintr-o pensie de 600 de lei. Ca sa aiba ce manca, femeia trudeste si in gospodarie, cand apuca...

In august, anul trecut, barbatul a suferit un atac cerebral, dupa care a ramas cu semipareza pe stanga. Medicii i-au pus si alt diagnostic grav: dementa. Sotia lui a cerut sa i se evalueze oficial starea, ca sa poata primi si ea statut de insotitor. Dar avizul comisiei a fost surprinzator: apt pentru munca!

Pina sa ajunga dosarul la comisie, trebuia sa se faca o ancheta sociala. In acest caz insa, concluziile nu s-au tras de la fata locului, ci dintr-un birou al primariei. Vecinii sunt consternati.

Femeia a facut contestatie, dar comisia a programat-o.. in ianuarie 2012! Poate si pentru ca Ministerul Muncii este intr-o campanie de verificare a dosarelor de handicap.

Oficial, se considera ca au potential de fraudare aproape 90.000 de cazuri, ceea ce inseamna peste o treime din totalul persoanelor cu pensie speciala si insotitor. Iata insa ca exista si altfel de nereguli.


VIDEO PROTVPLUS.RO