Doctorita prinsa cu 100.000 de EUR cash, bani din mita, cercetata in libertate. Cum a strans o avere

Dată publicare: 28-06-2011 22:22
Dată actualizare: 23-10-2012 10:48
Sursa: Mediafax


Femeia din Botosani l-ar fi molipsit si pe sotul ei, un cunoscut profesor din oras,  cu luarea de mita. Anchetatorii sustin ca nicio persoana cu handicap nu trecea de comisia de expertiza fara sa "cotizeze" la femeie.

Medicul botosanean acuzat ca ar fi primit mita de la peste 150 de persoane pentru a le elibera certificate medicale care sa ateste incapacitatea de munca, in baza carora ar fi obtinut pensie pe caz de boala, va fi cercetat in libertate, a decis Tribunalul Botosani, insa procurorii vor face recurs.

Magistratii Tribunalului Botosani au decis, miercuri seara, cercetarea in libertate a medicului Liliana Teodoriu, care a primit insa interdictia de a parasi localitatea si de a lua legatura cu celelalte persoane implicate in acest dosar.

Avocatul medicului a invocat in fata instantei ca femeia este bolnava si ca urmeaza un tratament.

"A 12-a pensie este a mea", ar fi obisnuit sa spuna, dar cerea si Whisky, branza, sau carne. Avea zile in care castiga aproape 10.000 de euro, arata investigatia. Culmea: in tot acest timp, a dat si Casa de Pensii in judecata de 17 ori pentru ca nu i-ar fi platit orele suplimentare muncite.

Procurorii au organizat un flagrant, in urma unui denunt facut de una dintre persoanele venite la comisie pentru evaluare. Cine refuza era pus pe drumuri cu lunile ori primea aviz negativ.

Anchetatorii care au ajuns la casa doctoritei din Botosani nu mai pridideau numarind: peste 100.000 de euro - bani gheata. Teancuri de lei, dolari, euro si lire sterline erau ascunse peste tot: in pungi de plastic din dulapuri, dar si - literalmente- la saltea in ciorapi si chiloti sau in anvelopele vechi din garaj

Iar acuzatia de luare de mita in forma continuata nu este totul. Oamenii legii sustin ca au probe pe baza carora ii vor acuza pe suspecti ca fabricau dosare pentru pensii de invaliditate.

Judecatorii urmeaza sa hotarasca daca o aresteaza preventiv. Sotul, un amic-complice si asistenta medicala sunt cercetati in libertate. Anchetatorii spun ca toate dosarele care i-au trecut femeii prin mina in ultimii doi ani vor fi iar verificate- si vorbim despre mii de cazuri! Banii gasiti acasa la ea vor fi confiscati, conturile blocate, si vor fi cercetate si investitiile imobiliare ale femeii - 12 apartamente.

Tags: mita, bani, retinere,


VIDEO PROTVPLUS.RO