Aparea ca o fantoma de sub ape, dar acum a disparut complet. Misterul Bisericii Catolice inghitite de lacul Bezid

Ultima actualizare: 28-05-2016 06:58

S-a ales praful de biserica catolica inghitita de lacul Bezid din Transilvania acum 30 de ani.

Pana de curand, turnul constructiei care rasarea din apa atragea turisti, datorita povestii sale tulburatoare. Pentru ca nimeni nu s-a straduit sa faca ceva constructia s-a naruit acum definitiv.

 Pana in urma cu doi ani, turnul Bisericii Catolice din Bezidul Nou, judetul Mures, era singurul care mai amintea de istoria satului. Aparea din cand in cand ca o fantoma de sub apa. Sute de turisti veneau sa vada locul si sa faca fotografii, pana cand intr-o zi turnul s-a daramat si a fost cu totul inghitit de ape.

Satul cu 180 de gospodarii a fost scufundat in timpul regimului comunist, iar localnicii au fost obligati sa se mute. Pe suprafata localitatii a fost construit un lac de acumulare.

Menyhart Istvan, responsabil Proiect: "Constructia barajului a inceput in anii '80. Prima data barajul s-a construit pentru a proteja localitatile din aval, pe Tarnava Mica, de inundatii."

In acel moment satul putea fi inca salvat. Dar un nou proiect a hotarat altceva: combinatele chimice dintr-o localitate apropiata, Tarnaveni, aveau nevoie de alimentare cu apa. Si astfel, Bezidul Nou a disparut sub ape.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO