Aparatele de imagistica din spitale,"disponibile" doar pentru romanii slabi
Asa e in Romania: aparatele medicale performante, pentru care s-au platit comisioane uriase, stau inchise in cutii, in timp ce putinele aflate in uz nu sunt pentru toti bolnavii.
Greutatea a devenit un criteriu pentru o investigatie de radiologie sau pentru un computer tomograf in spitalele de stat. Oficialii s-au zgarcit si au cumparat anumite dispozitive pe care nu pot urca toti pacientii.
"Pacientii care depasesc 95 de kilograme nu fac radiografii, pentru ca se blocheaza aparatul." Asa scrie pe afisul care-i triaza pe bolnavi la sectia de radiologie a spitalului Caritas din Capitala. Aparatul cumparat printr-o licitatie a Ministerului Sanatatii in 2001, ca multe altele in tara, ii pune si astazi pe doctori in situatii penibile. Din aceasta cauza, mii de bolnavi supraponderali sunt trimisi la investigatii in sistemul privat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Situatii similare exista in toata tara. La Cluj, de pilda, investigatiile cu ajutorul computerului tomograf nu pot fi facute decat de cei la care cantarul arata cel mult 100 de kilograme.
Cine e de vina? Ca de obicei, sistemul.
Asadar, pana schimbam legea ne rugam ca acea parte de 20% din populatie sa nu se imbolnaveasca. Inutil, pentru ca avem deja 4 milioane de obezi, iar numarul lor este in crestere.