Am putea renunta la contractele la cablu, telefon sau net fara penalitati!

×
Codul embed a fost copiat

Incercam sa intram si noi in randul lumii europene. Clientii companiilor de cablu, telefonie si internet ar putea sa nu mai fie obligati sa plateasca penalizari atunci cand, nemultumiti de calitatea serviciilor, isi doresc sa schimbe operatorul.

Prevederea apare negru pe alb intr-o lege adoptata recent de Senat.

Cei care nu sunt multumiti de semnalul la televizor, viteza internetului sau factura pentru convorbirile telefonice pot sa-si schimbe operatorul. Numai ca, in unele cazuri, sunt obligati sa plateasca penalizari daca cer asta la un an sau doi de la semnarea contractului. Suma difera de la caz la caz, dar poate sari si de 200 de euro.

Noua lege, inspirata din practica europeana, vrea sa schimbe aceasta situatie si sa le permita romanilor sa-si schimbe operatorul dupa plac. Companiile se opun insa si spun ca astfel sunt discriminate. Actul normativ asteapta acum si votul deputatilor. Daca va fi adoptata, ar putea intra in vigoare in martie.

Desi destui se declara nemultumiti de contractele pe care le-au semnat, romanii spun ca prefera sa nu le rezilieze. Ii descurajeaza in primul rand penalizarile cerute. Pe de alta parte, operatorii spun ca solicita aceste taxe ca sa nu iasa in pierdere cu perioada de gratuita oferita, sau cu alte promotii.

Citește și
Litoral
Sezon cu mari probleme, in turism. Curg plangerile la OPC
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Daca legea intra in vigoare si operatorii nu vor accepta rezilierea contractelor fara plata penalizarilor, clientii nemultumiti se pot adresa Protectiei Consumatorului care va amenda compania sau chiar o va actiona in instanta.

Numai in 2009, functionarii OPC au primit 2.300 de reclamatii in cate oamenii se plangeau de serviciile de internet, cablu TV si telefonie.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Magazinele de
Magazinele de "vise", gasite pline de nereguli de inspectorii OPC

Cinci tineri ajunsi la spitalul din Iasi, dupa ce au fumat ierburi cu efect halucinogen, controale ale inspectorilor care au scos la iveala multe nereguli, comercianti care jura ca ei vand de fapt ingrasaminte pentru bonsai.

Sezon cu mari probleme, in turism. Curg plangerile la OPC
Sezon cu mari probleme, in turism. Curg plangerile la OPC

Avioane anulate ca sa nu zboare mai mult goale, agentii care s-au inchis peste noapte, turisti care au ajuns sa regrete clipa in care au decis sa plece in vacanta.

"Ocaua mica", sport national la romani. Clienti inselati la cantar

Potrivit unei sondaj realizat de OPC, un roman din doi sustine ca a fost inselat cand a cumparat sau a platit pentru un serviciu.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.