All-inclusive nu a dat roade in Romania. Hotelierii din Mamaia insista
Ce sanse au pachetele all-inclusive in Romania? Aproape de zero, spun la unison atat hotelierii ,cat si agentii de turism, dupa ce vara trecuta au mers numai pe pierdere.
Motivele sunt doua: oamenii fie nu au bani pentru asa ceva, fie prefera sa ia masa in fiecare zi, in alta parte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vara trecuta, zece hoteluri de pe litoral au lansat cu surle si trambite sistemul all-inclusive, care le ofera turistilor mancare si bautura la discretie. Au tras linie la finalul sezonului, iar calculele nu au aratat deloc bine.
Desi turistii si-au umplut farfuriile, cel putin trei sferturi din mancarea oferita a fost aruncata. Ba mai mult, pachetele puse in vanzare la agentiile de turism pentru hotelurile cu all-inclusive nu s-au prea vandut pentru acest sezon estival. Asa ca unii au decis deja sa retraga acest sistem.
De ce in Romania sistemul all-inclusive nu e aproape deloc cautat, in timp ce romanii nu concep sa mearga in Turcia, de pilda, fara sa-si cumpere un astfel de pachet? Raspunsul ni-l dau agentii de turism, care si-au ascultat atent clientii: "Activitatile sunt cele care dau farmecul unui sejur. Vor sa mearga in Delta, sa se pimble cu barca sau sa faca sporturi nautice si in conditiile astea sistemul all inclusive i-ar fi tinut langa hotel. All inclusive se preteaza la statiuni din Turcia cu foarte multe locuri de cazare si care au distractii in statiune. In alte tari sistemul de all inclusive nu are mare priza," este de parere Cristian Barhalescu, reprezentant agentie de turism.
Hotelierii de pe litoral n-au testat insa inainte sa ofere all inclusive. Asa ca s-au trezit cu pierderi anul trecut si cu putine rezervari anul acesta. Ca sa nu riste falimentul, trei din zece au decis sa renunte la aceste oferte. Toti trei sunt din sudul litoralului.
Cei din Mamaia sunt decisi insa sa mai incerce si anul acesta. Au investit in echipamente si asteapta o minune.
Hotelurile care ofera all inclusive sunt de 3, 4 si 5 stele, ceea ce inseamna ca pretul pentru cazare este oricum ridicat. O noapte costa intre 200 si 600 de lei, la care se adauga 80 de lei pe zi la all-inclusive.