"Aici nu da nimeni acte". Razie a inspectorilor de la Fisc intr-o piata din sectorul 5 al Capitalei.

15-07-2016 13:18


Piata Pucheni

Sute de amenzi au fost impartite vineri de inspectorii Antifrauda, intr-o piata de fructe si legume din Capitala.

 

140 de inspectori, plus 30 de jandarmi au confiscat zeci de tone de marfa, pentru care comerciantii nu aveau acte. Apoi au sigilat peste 50 de masini - pe care, de spaima sanctiunilor, proprietarii le-au abandonat cu tot cu incarcatura. Evaziunea fiscala in acest domeniu este uriasa, sustine Fiscul.

"Ce acte, dom’le? Aici nu da nimeni acte", spune unull dintre vanzatori. Inspectorii Antifrauda au gasit cam 2 din 10 comercianti la masinile cu marfa. Restul legumelor si fructelor erau abandonate in piata, semn ca cineva i-a anuntat de controlul-surpriza. Chiar si asa, marfa va fi confiscata.

Majoritatea celor care nu au fugit, au avut actele in regula. ”Eu am mers intr-o piata din Bucuresti si mi-a aruncat sacii dupa taraba, a zis ca e taraba lui si era taraba libera. M-am dus la seful pietei si m-a luat dupa gat si mi-a spus, "Baai! Dupa urma la astia noi traim nu dupa urma ta, care vii o data la doua saptamani", povesteste un vanzator.

Cine n-a avut acte, si nici n-a fost iute de picior, a gasit totusi o solutie. Un vanzator pretinde ca a venit a cumpere, desi are sortul pe el, teancul de bani in buzunar si chiar un scaun – despre care spune ca l-a luat de acasa, pentru a se mai odihni .

Piata de fructe si legume de la Pucheni, Rahova, este in Sectorul 5 al Capitalei dar alimenteaza mai toate pietele din Bucuresti. Problema e ca, desi multi vanzatori de aici au certificate de producator, inspectorii sustin ca acestea ar fi fost obtinute pe nedrept si ca cei mai multi isi vand marfa la negru.

Marfa abandonata va fi predata politiei, iar cea confiscata va fi valorificata. Adica va ajunge mai intai la Directia Sanitar Veterinara, pentru verificari. Intr-o zi-doua legumele si fructele ar trebui sa ajunga apoi in supermarketurile care participa la licitatiile ANAF.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO