"Aici nu da nimeni acte". Razie a inspectorilor de la Fisc intr-o piata din sectorul 5 al Capitalei.
Sute de amenzi au fost impartite vineri de inspectorii Antifrauda, intr-o piata de fructe si legume din Capitala.
140 de inspectori, plus 30 de jandarmi au confiscat zeci de tone de marfa, pentru care comerciantii nu aveau acte. Apoi au sigilat peste 50 de masini - pe care, de spaima sanctiunilor, proprietarii le-au abandonat cu tot cu incarcatura. Evaziunea fiscala in acest domeniu este uriasa, sustine Fiscul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Ce acte, dom’le? Aici nu da nimeni acte", spune unull dintre vanzatori. Inspectorii Antifrauda au gasit cam 2 din 10 comercianti la masinile cu marfa. Restul legumelor si fructelor erau abandonate in piata, semn ca cineva i-a anuntat de controlul-surpriza. Chiar si asa, marfa va fi confiscata.
Majoritatea celor care nu au fugit, au avut actele in regula. ”Eu am mers intr-o piata din Bucuresti si mi-a aruncat sacii dupa taraba, a zis ca e taraba lui si era taraba libera. M-am dus la seful pietei si m-a luat dupa gat si mi-a spus, "Baai! Dupa urma la astia noi traim nu dupa urma ta, care vii o data la doua saptamani", povesteste un vanzator.
Cine n-a avut acte, si nici n-a fost iute de picior, a gasit totusi o solutie. Un vanzator pretinde ca a venit a cumpere, desi are sortul pe el, teancul de bani in buzunar si chiar un scaun – despre care spune ca l-a luat de acasa, pentru a se mai odihni .
Piata de fructe si legume de la Pucheni, Rahova, este in Sectorul 5 al Capitalei dar alimenteaza mai toate pietele din Bucuresti. Problema e ca, desi multi vanzatori de aici au certificate de producator, inspectorii sustin ca acestea ar fi fost obtinute pe nedrept si ca cei mai multi isi vand marfa la negru.
Marfa abandonata va fi predata politiei, iar cea confiscata va fi valorificata. Adica va ajunge mai intai la Directia Sanitar Veterinara, pentru verificari. Intr-o zi-doua legumele si fructele ar trebui sa ajunga apoi in supermarketurile care participa la licitatiile ANAF.