Ai copiat, ai luat nota 1 si totusi intri la liceu. Paradoxul Evaluarii Nationale din Romania

20-06-2011 19:16


Simplu, iti faci media cu notele din gimnaziu. Asta ar putea raspunde cu nonsalanta, pustii de clasa a VIII-a, care au fost dati afara din examen, la evaluarea nationala pentru limba romana.

 

Inclusiv elevii prinsi copiind isi pastreaza sansele de inscriere la liceu, numai ca vor fi repartizati in unitati de invatamant mai prost cotate.

Cum s-a desfasurat examenul de astazi

Inainte de 8:30 toti elevii erau deja in clase, doar cu buletinul si cu pix la ei. Nu au avut voie nici cu telefonul mobil, nici cu manualele, dar au avut norocul sa fie supravegheati de profesorii din scoala.

Asa ca in functie de "buna vointa" dascalilor unii s-au putut inspira de la colegii mai silitori.

Asta desi subiectele nu au fost grele. Au avut de scris despre basm si despre meteoriti. GASITI SUBIECTELE DE LA TEZA, precum si BAREMUL de corectare aici.

Unii au fost incurcati mai degraba de modul in care au fost formulate cerintele.

Iar pentru altii, problemele cotidiene au fost oricum mai importante decat evaluarea. De exemplu, doua doamnisoare abia iesite din sala sunt curioase sa vada daca nu le-a sarit oja de pe unghii dupa cat au trudit la examen.

Vineri cu totii vor afla si cat de bine s-au descurcat.

Pentru cei mai multi, greul e abia miercuri, cand se da evaluarea la matematica.

Vneri, dupa afisarea rezultatelor se pot depune si cotestatiile si abia lunea viitoare, se vor da si notele finale pentru cei care au avut de obiectat.

Media notelor de cele doua obiecte, limba romana si matematica va conta in proportie de 50% la admiterea la liceu. Iar cealalta jumatate din medie se formeaza cu mediile claselor 5-8.

VIDEO PROTVPLUS.RO