In cat timp poti traversa centrul pe pasajul Basarab intr-o zi lucratoare.Ce alte probleme au aparut

Dată publicare: 20-06-2011 19:09
Dată actualizare: 28-06-2012 02:47


Inevitabilul s-a produs. Mult asteptatul pasaj Basarab pare sa fi rezolvat o mare problema de trafic in Bucuresti, numai ca luni a fost data peste cap circulatia pe bulevardele adiacente.

In loc sa mearga snur, masinile s-au blocat chiar si in afara orelor de varf. Oficialii din primarie, mai cer o saptamana de rabdare pana cand se sincronizeaza semafoarele si trimit politistii sa faca ordine pe banda intai.

La prima ora, intr-o zi lucratoare, bucurestenii au vrut sa vada cat timp economisesc atunci cand traverseaza centrul pe pasajul Basarab. Visul tine doar doua minute cat treci de la un capat la celalalt din Militari si pana in Banu Manta pentru ca apoi sa te trezesti subit.

Pe sens, cate 6000 de masini pot trece in fiecare ora. Problema este ce faci atunci cand viteza scade la zero si pui sute de vehicule in coloana, la semafor. Exact ca intr-o palnie, doua benzi rapide de pe pod se topesc in doua lente. Pana cand politistii prind curaj si ii amendeaza pe cei care ignora semnele de circulatie, mai trebuie reglat ceva in angrenaj. Semafoarele.

Chiar si in afara orelor de varf, zona nevralgica este intersectia dintre Titulescu si Felix. Soferii care vin din Pasajul Victoria se incoloneaza pe sute de metri catre Pasajul Basarab. La primarie s-au facut simulari de incarcare a traficului, iar Basarabul rezista in teorie haosului. Are insa nevoie si de dovezi de bun simt din partea oamenilor.

La fel cum s-a intamplat pe bulevardele Turda sau Mihalache, politistii si platformele vor face legea in perioada urmatoare, pana cand traficul va intra in normal. Ceea ce ar fi oricum o premiera in Bucuresti.

 

Tags: pasaj basarab,


VIDEO PROTVPLUS.RO