Cardul de sanatate, util in vacanta. Serviciile medicale de care poti beneficia in Europa

20-06-2011 18:24


Suntem in plina perioada a vacantelor, dar inainte sa va inchideti geamantanul, asigurati-va ca ati luat inclusiv cardul european de sanatate.

Comisia Europeana le recomanda cetatenilor sa aiba documentul in baza caruia pot primi ingrijiri medicale de urgenta. Cardul este gratuit, e valabil 6 luni si deschidele usile spitalelor din 31 de tari de pe continent. Indiferent daca va imbolnaviti ori sunteti victima unui accident.

Asteptati-va la nepravazut. Astfel de situatii pot strica vacanta oricui. In acest fel promoveaza oficialii europeni cardul de sanatate, un act gratuit care ne-ar salva daca ni se face rau in orice tara din Uniunea Europeana plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

La noi, un astfel de card il au doar 230.000 de romani. Cardul e bun si pentru cei care merg in excursie, dar mai ales atunci cand petreceti cateva luni peste hotare.

Documentul este similar cu o polita de calatorie cu mentiunea ca pe acesta nu il platiti. Se elibereaza gratuit, are valabilitate 6 luni si acopera toate tratamentele medicale oferite in caz de urgenta. Pentru a-l obtine, trebuie doar sa completati o cerere, pe care sa o depuneti impreuna cu o copie dupa buletin si o adeverinta care dovedeste ca sunteti la zi cu plata asigurarilor de sanatate.


 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO