Agricultorii pregatesc deja culturile de legume pentru la vara. Cum arata serele fermierilor
Desi suntem abia la jumatatea lunii februarie, legumele romanesti de care ne vom bucura la primavara cresc deja in serele fermierilor.
Si cum Pastele cade anul acesta mult mai devreme, agricultorii au pus rasadurile din timp, iar acum le incalzesc cu atentie. Si dorm doar cateva ore pe noapte, pentru ca totul trebuie supravegheat in permanenta.
In comuna Sendreni, la 10 kilometri de Galati, cei mai multi legumicultori folosesc sobe ca sa incalzeasca solariile. In caz contrar risca sa le inghete plantele in pamant.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Rasadurile de castraveti vor fi puse in pamant peste opt, zece zile. Peste alte cinci saptamani, primele roade vor fi bune de cules, adica exact inainte de Paste.
Exista si gospodari care si-au instalat centrale termice pe lemne pentru a incalzi solariile, dar si propriile locuinte - daca acestea se afla in vecinatate - insa investitia este mare si nu oricine si-o poate permite.
In vestul tarii, in judetul Arad, comuna Macea este renumita pentru culturile de rosii, ardei, ceapa si ridichi. In timp ce afara termometrele nu arata amai mult de 2-3 grade, in interior sunt 25-30 de grade.
"Aici avem cazanul. Asta incalzeste si locuinta si tevile astea, merg si spre solar. Aici avem rasadurile de dovleac, aici sunt rosiile care deja sunt mari", spune o agricultoare.
Cumparatorii abia asteapta sa simta gustul rosiilor romanesti. "Sunt bune rosiile de Macea sau de Curtici. Au un gust deosebit, aparte, bun. Nu se compara", a spus un cumparator.
Fermierii spun ca, in primavara, prima recolta de rosii si ardei va fi mai scumpa, pentru ca vorbim de trufandale: care vor costa intre 5 si 8 lei kilogramul.