Noua lege europeana pentru concedii, valabila si in Romania! Afla tot!
Concediul de odihna poate fi intrerupt cu un concediu medical, iar zilele pe care le pierdeti cu boala le puteti recupera in vacanta de anul viitor, care o sa fie astfel mai lunga.
Decizia Curtii Europene prevede astfel: daca o persoana pleaca doua saptamani in concediu si la un moment dat se imbolnaveste, sa zicem trei zile, aceste trei zile vor putea fi adaugate ca libere la vacanta din anul viitor.
Este o regula valabila in toate tarile membre. La noi insa, legea e putin diferita. In sensul ca actualul concediu de odihna se suspenda cu cele trei zile de boala, care se vor adauga la finalul celor cerute deja.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sindicalistii sustin insa ca daca la privat aproape niciun patron nu tine seama de aceasta prevedere, la stat, directorii de institutii nu se multumesc doar cu certificatul medical, asa cum cere Curtea Europeana de Justitie, ci ar cere dovezi suplimentare, pentru ca legea este destul de evaziva.
La nivel european, avocatii unor companii multinationale deja au facut contestatie la Curte, cum ca decizia va fi urmata de abuzuri.