Adrenalina si sporturi extreme la Street Heroes, festivalul de cultura urbana organizat in Capitala

Dată publicare: 24-08-2014 07:53
Dată actualizare: 27-08-2014 06:53


O noua generatie s-a nascut in Romania ultimilor ani. Sunt pustii care nu se mai joaca nici leapsa in fata blocului, dar nici nu stau in fata calculatorului. Ii pasioneaza sporturile extreme si isi petrec ore in sir pe placa de skate sau pe role.

In ciuda mainilor rupte sau a gleznelor scrantite, nu dau inapoi. Dimpotriva, vor sa faca din asta o cariera.

Sunt tineri, nonconformisti si extrem de curajosi. Acesti adolescenti aleg in fiecare zi ca in timpul lor liber sa se dea cu placa de skateboard sau cu rolele. Dar nu oricum. Toti isi doresc sa sparga barierele si sa fie cei mai buni. Pentru multi dintre ei, este o forma de a-si invinge timiditatea si, mai ales, o oportunitate de a apartine unui grup.

In universul eroilor strazii, adrenalina provocata de aceste sporturi extreme reprezinta un mod de viata. Iar pentru cei cu adevarat pasionati, hobby-ul lor de acum ar putea sa devina, dupa ani de antrenamente si o meserie profitabila.

George studiaza ingineria electrica, dar visul sau nu se indreapta catre o cariera de inginer, ci catre marile piste de skateboard de peste hotare. Are deja un contract cu un sponsor si vrea sa castige din acest sport cat mai multi bani.

George Barbulescu: "Pe cartea de munca scrie interpret sportiv."

Mai importanta decat banii este, insa, starea pe care i-o da practicarea skateboarding-ului.

"Te face sa te simti diferit. E asa... un adrenalina rush care te ia. Te pompeaza sa faci mai mult, e foarte motivant", spune George.

Victor are doar 13 ani si practica freestyle rolling de la 6 ani. Acum este considerat cel mai bun din tara.

Victor Barbulescu
: "Cand am primit o pereche de role, m-am apucat sa ma dau pe role si nu mai m-am oprit."

Si el vrea sa faca bani din hobby-ul sau, dar are si un plan de rezerva. Vrea sa devina om de afaceri.

Pe langa schemele impresionante pe placa de skateboard sau pe role, pustii s-au intrecut si in frizuri si tinute aparte. Totul s-a intamplat la Street Heroes, un festival de cultura urbana aflat deja la a 10-a editie si organizat in Capitala.


VIDEO PROTVPLUS.RO