Adoptia la distanta, metoda prin care oricine poate avea grija de un animal exotic. Ce indatoriri au "parintii adoptivi"
V-ati gandit vreodata sa adoptati un leopard ori un paun?
Puteti face asta la Gradina Zoologica din Oradea. E drept, fara sa-l luati acasa.
Cei care au adoptat de la distanta, in anii trecuti, un animal exotic, fioros sau pur si simplu simpatic, au venit zilele acestea să petreaca mai mult timp cu vietuitoarele care, prin sumele platite de protectorii lor, primesc mai multa atentie si ingrijire.
Alex are 11 ani si e pasionat de calarie. Iar de curand l-a adoptat de la distanta pe manzul Cezar, de la gradina zoologica din Oradea.
Alex Serbanescu, parinte adoptiv al unui calut: "O sa am grija de el si o sa il periez si o sa-i dau de mancare."
Ca sa creeze deja o relatie, Alex si-a rasfatat favoritul cu mere, apoi l-a tesalat cu grija.
Silvia Serbanescu, matusa lui Alex: "A ales el periile, sa fie noua, sa nu se faca de ras, calul trebuie sa arate bine."
Vera a ales, in schimb, sa fie protectoare oficiala a unei o femela de coati, un fel de raton sud-american.
Vera Mayer, mamica adoptiva: "Imi plac de mai multi ani si cand am vazut ca exista si la noi la zoo si se pot adopta, am zis ca e o ocazie foarte buna."
Moda adoptiei de animale la distanta a fost preluata din Occident. Deja la Oradea sunt aproape 100 de parinti adoptivi care, in schimbul unei taxe de 100 de lei pe an, se pot mandri ca ajuta la ingrijirea locatarilor de la zoo.
Tibor Bimbo, administrator Zoo Oradea: "Dar mai important este ca si prin devenirea lui, in calitate de parinte adoptiv, se apropie de natura, se apropie de animale."
Aproape 650 de alte animale din 150 de specii, incepand de la pesti, reptile sau maimute pana la tigri, leoparzi sau lei, isi asteapta si ei "parintii" adoptivi.