Admitere la liceu 2011:Cat de mare e concurenta si cum completezi fisa ca sa nu ramai pe dinafara

Dată publicare: 24-06-2011 10:53
Dată actualizare: 21-10-2012 04:35


Absolvent, liceu, tanara

Evaluarea Nationala s-a incheiat. Astazi se afiseaza rezultatele, se depun contestatiile si de saptamana viitoare incepe marea inscriere pentru admiterea la liceu. S-au actualizat planurile de invatamant, cu profilurile fiecarei institutii de invatamant.

 

Vrea sa cumpere Dinamo! Oferta FABULOASA care a declansat razboiul dintre Borcea si Badea

Becali, aproape sa termine cumparaturile! EI sunt jucatorii pe care ofera 1.5 milioane €! Iata cum arata "New Steaua"

A lasat Realul pentru Dinamo! Are 16 ani, a dat peste 100 de goluri in Spania si poate fi CEL MAI TARE transfer al "cainilor"

FISA DE INSCRIERE POATE FI DESCARCATA DE LA FINALUL ARTICOLULUI

Alegerea liceului este cel mai important pas de pana acum pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a si care au trecut cu bine de Evaluarea Nationala.

IATA REZULTATELE intermediare la Evaluarea Nationala, publicate de scoli!

Vezi care este judetul fara nicio medie de 10 la Evaluarea Nationala!

Spre deosebire de alti ani, primul pas pentru admitere nu se face la liceul respectiv, ci la scoala unde elevul a facut clasele 5-8.

Fisele se inscriere se completeaza de catre fiecare scolar in parte, insotit de parinte si indrumat de diriginte.

Recomandarea profesorilor este ca elevii sa completeze cat mai multe optiuni, astfel incat sa nu existe riscul pierderii cursurilor liceale. Daca fisele sunt completate in mod corect, sansele de a prinde loc la liceu sunt sigure. Si asta pentru ca exista 235.000 de locuri pe care se bat aproximativ 220.000-230.000 de candidati.

Pa data de 12 iunie va avea loc repartizarea, iar pe 13 iulie liceele vor publica lista celor admisi/respinsi.

Timp de doua saptamani apoi, cei care au fost admisi au vreme sa confirme si sa se inscrie la liceul ales.

IATA CUM SE COMPLETEAZA O FISA DE INSCRIERE

Se completeaza urmatoarele campuri in fisa de inscriere:
Codul numeric personal (camp obligatoriu)
Data nasterii (camp obligatoriu)
Numele (camp obligatoriu)
Init. tatalui (camp obligatoriu) - initala tatalui
Prenumele (camp obligatoriu)
Cod judet - cod scoala provenienta (camp obligatoriu) - se observa ca sunt doua seturi de casute. In primul set se introduce codul judetului iar in al doilea set se introduce codul scolii de provenienta.

AICI GASITI codurile si specializarile fiecarui liceu

(Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judetului VS, pentru Bucuresti se va completa cu B, iar celalalt camp se completeaza cu codul scolii de provenienta).

ALGORITMUL DEREPARTIZARE poate fi descarcat de la finalul articolului

Codul scolii de provenienta se gaseste in brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau in lista scolilor din sectiunea Planul de scolarizare 2011, cand aceasta va fi publicata.

Denumire (camp obligatoriu) - reprezinta numele scolii de provenienta.

Media evaluare nationala (camp obligatoriu) - media generala obtinuta de candidat la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a.

Media teze nationale - media candidatului la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele nationale pentru seriile 2004-2007).

Media claselor V-VIII (camp obligatoriu) - media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.

Media admitere (camp obligatoriu) - media de admitere a candidatului calculata conform formulei din algoritmul de repartizare.

Optiuni (camp obligatoriu) - reprezinta lista optiunilor alese de candidat. Ordinea optiunilor de pe fisa este semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. Fiecare optiune este formata din 3 cifre. Codul optiunilor se preiau din brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau din listele care se vor gasi in sectiunea Planul de scolarizare 2011.

CALENDARUL ADMITERII LA LICEU

29 iunie – 5 iulie 2011 Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a.

Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea

30 iunie - 6 iulie 2011 Introducerea in baza de date computerizata a datelor din
fisele de inscriere

30 iunie – 7 iulie 2011 Verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator

8 iulie 2011 Termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor
care nu participa la repartizarea computerizata

Predarea, de catre comisia din centrul de inscriere, a fiselor de optiuni originale, la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti

9 iulie 2011 Transmiterea bazei de date, de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere

10 iulie 2011 Verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la comisia nationala

11 iulie 2011 Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor

12 iulie 2011 Repartizarea computerizata in invatamântul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pâna la data de 12 septembrie 2011 inclusiv

13 iulie 2011 Afisarea in unitatile de invatamânt gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamântul liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

15 iulie 2011 Afisarea de catre fiecare unitate de invatamântul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate

15 iulie -25 iulie 2011 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO