ADMITERE LICEU 2014. Rezultatele repartizarii computerizate au fost publicate pe EDU.RO. Cele mai bune licee din tara

Rezultate Evaluare Nationala

ADMITERE LICEU 2014. EDU.RO a publicat rezultatele din intreaga tara de la repartizarea computerizata la licee, pentru elevii care au sustinut EVALUAREA NATIONALA.

ADMITERE LICEU 2014. Astfel, rezultatele au fost publicate de catre Ministerul Educatiei mai devreme cu o zi decat se anuntase anterior.

Rezultatele de la ADMITERE LICEU 2014 pot fi vazute AICI.

Aproape toti elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati in liceu in prima etapa, iar restul de 961 au ramas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN). Pe intervale de medii de admitere, situatia se prezinta astfel: medii de 10 - 87, medii intre 9 si 10 - 19.728, medii intre 8 si 9 - 27.069, medii intre 7 si 8 - 25.527, medii intre 6 si 7 - 22.776, medii intre 5 si 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.

SUCEAVA - liceul unde s-a intrat cu 2,55

Citește și
Rezultate Evaluare Nationala
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu. Care este cea mai mica nota

Cea mai mica medie de admitere in judetul Suceava a fost 2,55 si a fost inregistrata la specializarea Mecanica de la Liceul Tehnologic Cajvana, iar in liceele din judet au ramas neocupate 693 de locuri, cele mai multe, 51, la specializarea Mecanica de la Liceul Tehnologic din Liteni.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, in judetul Suceava, printre cele mai mici medii de admitere sunt cele la specializarea Mecanica de la Liceul Tehnologic Cajvana - 2,55 si Colegiul Tehnic "Latcu Voda" Siret - 2,99.

La specializarea Protectia mediului cea mai mica medie de admitere a fost de 2,75 la Colegiul Tehnic "Petru Musat" din Suceava si 3,23 la Liceul Tehnologic "Vasile Cocea" din Moldovita.

Cea mai mica medie de admitere la specializarea Electronica-automatizari a fost la Colegiul "Vasile Lovinescu" Falticeni- 2,86, la specializarea Economic de la Colegiul Tehnic "Petru Musat" Suceava cea mai mica medie de admitere a fost 2,93, la specializarea Agricultura de la Colegiul "Vasile Lovinescu" Falticeni - 3,42, iar la specializarea Industrie alimentara de la Colegiul "Vasile Lovinescu" Falticeni - 3,35.

La polul opus, cinci elevi suceveni au obtinut media de admitere 10, fiind repartizati la colegii din Radauti, Vatra Dornei, Suceava si Gura Humorului, iar cea mai mare ultima medie de admitere, 9,61, s-a inregistrat la specializarea Matematica-informatica bilingv engleza de la Colegiul National "Stefan cel Mare" Suceava.

Alba - 6 elevi admisi la liceu cu medii mai mici de 3

Sase elevi din judetul Alba au fost admisi la liceu cu medii sub 3, cea mai mica fiind 2,26, iar la polul opus cea mai mare medie a fost 9,96, obtinuta de trei absolventi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rezultatelor repartizarii computerizate anuntate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Alba, sase elevi din judet au fost admisi la liceu cu medii sub 3, cea mai mica fiind 2,26, cu care un elev a intrat la Liceul Tehnologic Sebes, specializarea Industria textila si pielarie.

La polul opus, cea mai mare medie de admitere a fost 9,96, obtinuta de trei elevi. Doi dintre elevi au fost repartizati la Colegiul "Inochentie Micu Clain" din Blaj, la specializarile Stiintele Naturii si Filologie, iar cel de-al treilea la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan", la specializarea Matematica - Informatica.

Potrivit sursei citate, in judetul Alba au fost repartizati 2.103 elevi, in timp ce 14 au ramas nerepartizati, pentru ca au trecut prea putine optiuni.

De asemenea, 165 de locuri din cele 2.268 disponibile in liceele din judet au ramas neocupate.

15.094 de elevi au fost repartizati

Din totalul candidatilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati 15.094, urmand ca restul de 697 sa fie repartizati in etapa a doua. Admiterea in liceu se face pe baza mediei la evaluarea nationala in pondere de 75%, restul de 25 la suta fiind dat de media din gimnaziu. Pana anul acesta, nota la admitere era calculata ca medie artimetica a mediilor de la evaluare si din gimnaziu.

Potrivit legislatiei in vigoare, se pot inscrie in invatamantul liceal si elevii care au obtinut medii sub 5 la evaluarea nationala. ADMITERE LICEU 2014 are loc in trei etape. A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 16 -31 iulie. In perioada 16-21 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 24 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee.

Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 24-25 iulie. In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma inscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de ADMITERE LICEU 2014, repartizarea computerizata va avea loc in 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Liceele cu cele mai mari medii de admitere din tara, la nivel national, sunt urmatoarele:

1. Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti: prima medie - 10, ultima medie - 9,56.

2. Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucureşti: prima medie - 10, ultima medie - 9,54.

3. Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca: prima medie - 10, ultima medie - 9,52.

4. Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta: prima medie - 10, ultima medie - 9,51.

5. Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova: prima medie - 10, ultima medie - 9,46.

La nivel national, doar zece elevi au reusit sa obtina media zece la EVALUAREA NATIONALA 2014.

Situatia locurilor si a candidatilor pe judete poate fi consultata AICI.

Potrivit Legii Educatiei Nationale, invatamantul obligatoriu este de 11 ani. Invatamantul obligatoriu presupune parcurgerea urmatoarelor cicluri: primar (clasa pregatitoare si clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) si liceal (clasele IX - X).

Ministerul Educatiei mentioneaza ca media de admitere a elevilor este media aritmetica intre media de la Evaluarea Naționala (75%) si media celor patru ani de gimnaziu (25%). Elevii care au obtinut medii sub 5 la Evaluarea Nationala sau a caror medie de admitere este sub 5 participa si ei la repartizarea computerizata.

Pentru ca toti elevii nerepartizati in prima etapa sa poata fi distribuiti in data de 24 iulie, acestia trebuie sa completeze fisele cu optiuni in perioada 16 - 21 iulie.

Articol recomandat de sport.ro
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
Citește și...
BACALAUREAT 2014. Guvernul ii va premia pe elevii cu 10 la Bac si Evaluare nationala. Cat de mari sunt premiile
BACALAUREAT 2014. Guvernul ii va premia pe elevii cu 10 la Bac si Evaluare nationala. Cat de mari sunt premiile

Elevii care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare nationala sau la Bacalaureat vor fi premiati cu cate 2.000 de lei, respectiv cu cate 3.000 de lei, conform unei hotarari adoptate, miercuri, in sedinta de guvern.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu. Care este cea mai mica nota
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu. Care este cea mai mica nota

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu, calculata dupa notele la Evaluarea Nationala si cele din gimnaziu, iar peste 1.100 au sub 5.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 - EDU.RO. Notele din toate judetele din tara si topul rezultatelor, dupa contestatii
REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014 - EDU.RO. Notele din toate judetele din tara si topul rezultatelor, dupa contestatii

EDU.RO - REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Aproape 71% dintre absolventii de a opta au luat note peste 5 la evaluarea nationala. Rezultatele sunt putin mai slabe decat anul trecut, insa rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate la 1 iulie.

Recomandări
Negocieri tensionate. Provocările viitorului guvern: datorie publică de 53% din PIB, taxe mărite, salarii înghețate
Negocieri tensionate. Provocările viitorului guvern: datorie publică de 53% din PIB, taxe mărite, salarii înghețate

Au apărut tensiuni între partidele pro-europene după o nouă rundă de negocieri pentru viitorul guvern. După o ședință comună, cei din USR au spus că datele despre bugetul de anul următor prezentate de ministrul de Finanțe au fost neclare.  

Românii au declarat câștiguri de peste 700 milioane lei din tranzacții cu criptomonede. Cât de mari ar fi tranzacțiile totale
Românii au declarat câștiguri de peste 700 milioane lei din tranzacții cu criptomonede. Cât de mari ar fi tranzacțiile totale

Românii au declarat la ANAF anul trecut câștiguri din tranzacții cu monede virtuale de peste 700 de milioane de lei.

Oficial. Primarul general Nicușor Dan va candida la președinția României ca independent: ”Este un moment de cumpănă”
Oficial. Primarul general Nicușor Dan va candida la președinția României ca independent: ”Este un moment de cumpănă”

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că intenționează să candideze la Președinția României ca independent.