REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu. Care este cea mai mica nota

Dată publicare: 03-07-2014 21:31
Dată actualizare: 06-07-2014 07:11


Rezultate Evaluare Nationala

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Patru elevi din Capitala au media 10 la admiterea in liceu, calculata dupa notele la Evaluarea Nationala si cele din gimnaziu, iar peste 1.100 au sub 5.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Potrivit ierarhiilor afisate joi seara la scoli si centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cea mai mica este de 2,15.

Cei patru elevi cu medie maxima sunt de la Scoala nr. 194, Scoala "Constantin Brancusi", Scoala "Herastrau" si Scoala "Genesis". Majoritatea celor 11.564 de elevi de clasa a VIII-a din Bucuresti au medii peste 5 in vederea admiterii in liceu. Medii sub 5, mai precis intre 2,15 si 4,99, au obtinut 1.145 de elevi.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Admiterea in liceu se va face pe baza mediei la evaluarea nationala in pondere de 75%, restul de 25 la suta fiind dat de media din gimnaziu. Pana anul acesta, nota la admitere era calculata ca medie artimetica a mediilor de la evaluare si din gimnaziu.

Potrivit legislatiei in vigoare, se pot inscrie in invatamantul liceal si elevii care au obtinut medii sub 5 la evaluarea nationala. Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2014-2015.

Din 4 pana in 8 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli. Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 15 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa.

Listele cu candidatii vor fi afisate in 16 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 25 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.

A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 16 -31 iulie. In perioada 16-21 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 24 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 24-25 iulie.

In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma inscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO