ADMITERE LICEU 2013. Mesajul EDU.RO dupa ce a intarziat publicarea unor rezultate dupa contestatii
Admiterea in liceu va decurge normal, dar mai inainte trebuie rezolvate neregulile de la Evaluarea nationala pentru ca niciun candidat care a invatat sa nu sufere din cauza celor care au incercat sa fraudeze examenul.
Precizarile vin, la solicitarea MEDIAFAX, dupa ce, joi, pe site-ul Ministerului Educatiei, la sectiunea Admiterea in licee 2013, a fost postat urmatorul mesaj: "Stimati parinti. Facem eforturi sa publicam informatiile care va intereseaza in cel mai scurt timp".
Vineri, absolventii de clasa a VIII-a ar trebui sa inceapa sa completeze fisele de inscriere la liceu, exprimandu-si optiunile pentru anumite unitati de invatamant.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Conform Metodologiei de admitere in liceu 2013, joi, Comisia nationala de admitere trebuia sa transmita catre comisiile judetene baza de date cu mediile de admitere si ierarhia pe judet, iar vineri ar trebui afisata, in fiecare unitate de invatamant gimnazial, lista candidatilor, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.
Insa, o serie de neregului au intrat, joi, in atentia autoritatilor.
Directoarea Scolii Gimnaziale nr. 115 din Capitala a fost demisa, dupa ce corpul de control al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a descoperit neconcordante intre notele puse pe lucrari la Evaluarea nationala si cele afisate la unitatile de invatamant in 18 cazuri.
Dintre cele 18 lucrari, in opt cazuri nota afisata era mai mica decat cea de pe teza, iar in 10 cazuri nota afisata era mai mare decat cea de pe teza. Unul dintre candidati a avut notele marite la ambele probe, respectiv Limba si literatura romana si Matematica.
Diferente foarte mari intre nota de pe lucrare si cea afisata la unitatile de invatamant au fost depistate, intial, la cinci dintre lucrari, din lotul celor 18, in urma contestatiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat si au declansat procedura de verificare a tuturor lucrarilor evaluate la centrul de la Scoala Generala nr. 115.
Tot joi, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti a anuntat ca va declansa o ancheta dupa ce trei elevi de la Scoala nr. 6 din Drobeta Turnu Severin, care au depus contestatii la Matematica la Evaluarea nationala, au obtinut note mai mari chiar si cu cinci puncte.
Potrivit rezultatelor finale la Evaluarea nationala afisate la scolile din Drobeta Turnu Severin, trei absolventi de clasa a VIII-a de la Scoala nr. 6 din municipiu, care au depus contestatii la Matematica, au obtinut dupa finalizarea acestora note mai mari cu 2,40 puncte, 3,80 si 5,30 puncte.
Astfel, daca inainte de depunerea contestatiei la Matematica, un elev a obtinut 4,40, dupa solutionarea acesteia, el a primit nota 9,70. De asemenea, o colega a elevului respectiv a obtinut initial nota 4,50 la Matematica, iar dupa solutionarea contestatiei a primit 8,30. Un al treilea elev a primit nota 10, tot la Matematica, dupa solutionarea contestatiei, initial fiind notat cu 7,60.
Inspectorul scolar general al ISJ Mehedinti, Marian Suta, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in acest caz va fi declansata o ancheta dupa afisarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.
Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie aritmetica dintre media notelor de la Evaluarea nationala si media generala a anilor de gimnaziu.
Repartizarea computerizata in licee va avea loc in trei etape. In prima etapa de admitere se pot inscrie candidatii din seria curenta, precum si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.
Potrivit metodologiei, din 5 pana in 10 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli. In 16 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa. Listele cu candidatii vor fi afisate in 17 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 26 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.
A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 17 iulie - 1 august, pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2013 - 2014.
In perioada 17-22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25-26 iulie.
In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.
In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.
Sursa: Mediafax
Etichete: admitere liceu, rezultate evaluare nationala, edu,
Dată publicare:
05-07-2013 10:03