"Acasa e razboi." Refugiatii ajunsi la Galati le-au spus elevilor cum este viata lor in Romania, in cadrul "Scoala Altfel"
Cei 14 refugiati care au venit in tara noastra din Grecia si Yemen pe 3 martie, la Galati, au primit deja o forma de protectie internationala.
Unul dintre ei si-a gasit de lucru ca bucatar, iar ceilalti si-au depus dosarele la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca. Marti si-au spus povestile dramatice, in fata unor elevi de clasa a noua, veniti sa ii viziteze, in cadrul programului "Scoala Altfel".
Directorul Centrului de Refugiati: "Ei primesc din partea statului roman ajutor pentru intretinere, constand in sume de bani, in haine pentru echipament, pentru hrana - hrana pe care in general si-o prepara singuri in bucatariile pe care veti vedea ca le au."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In fata elevilor care au venit sa ii vada, sapte tineri originari din Yemen si-au spus povestile emotionante. Cei mai multi sunt studenti la inginerie si arhitectura - si viseaza sa isi poata continua studiile.
Rami Al-Taheri, 23 ani, Yemen: "Acasa, in aceasta perioada, este razboi. Aici este mult mai bine decat acasa, in acest moment.Am mers din Yemen pana la Aman cu autobuzul, apoi, din Aman pana in Turcia cu avionul si din Turcia in Grecia, asa cum stiti, cu barcile."
Eleva: "Sunt tot oameni si sunt egali cu noi."
Eleva: "Suntem foarte siguri ca au nevoie de ajutor. Si lor le este foarte greu departe de familii si de casa. Si nici lor nu le este usor."
Toti cei 14 solicitanti de azil care au venit in Romania la inceputul lunii martie, potrivit acordului international de relocare- au primit o forma de protectie din partea statului nostru.
Conform procedurilor, solicitantii de azil vor fi gazduiti in centru pe o perioada de jumatate de an, timp in care trebuie sa incerce sa se integreze si sa invete limba romana. Termenul poate fi prelungit cu inca sase luni, in cazul in care sunt locuri libere in tabara de refugiati. In centrul de la Galati, cu o capacitate de 250 de locuri, sunt cazate, in prezent, 35 de persoane.