Abuzurile din perioada boom-ului imobiliar incep sa fie pedepsite
O noua instanta a dispus demolarea partiala a unui bloc din Bucuresti, pe motiv ca nu respecta autorizatia.
Dezvoltatorii aveau aprobare pentru doua etaje si mansarda, dar au facut mai facut de la ei pana la patru. In tara, am gasit investitori care aveau aprobari pentru case, insa au ridicat direct blocuri.
Trei bucuresteni care au semnat in 2007 antecontracte pentru locuinte la etajele superioare ale unui bloc din cartierul Militari sunt in proces cu proprietarii cladirii, un tata si doi fii.
Cumparatorii acuza autoritatile din sectorul 6 ca au permis ilegalitatea: inginerul primariei, Simona Didoaca, a semnat receptia ca si cum ar fi vazut doar doua etaje, desi erau patru.
Oficialii primariei de sector nu comentateaza. Proprietarul, plecat din Capitala, le ia apararea prin telefon, desi fotografiile cumparatorilor arata altceva.
Inspectoratul de stat in constructii s-a autosesizat in acest caz si a facut plangere la Judecatoria Sectorului 6. Pe 14 iunie 2010, instanta i-a obligat pe proprietarii blocului sa demoleze portiunea din cladire care nu respecta autorizatia. Cei reclamati au facut insa apel si acum se judeca din nou cu inspectorii in constructii.
Abuzuri si in sectorul 2. Pe bulevardul Pache Protopopescu, la nr. 120, Primaria Sectorului 2 a autorizat anul trecut constructia unui bloc cu doua etaje cu mansarda. Doar ca proprietarul a facut tot patru.
Iar in Cluj, un domn a obtinut autorizatie pentru case insiruite, dar s-a apucat de un bloc.
In astfel de cazuri se ridica si problema structurilor de rezistenta:
au fost ele proiectate si pentru etajele suplimentare, ori numai pentru constructiile cele mici, aprobate pe hartie?