In campania electorala, primarul din Lugoj inaugura si sfintea un SPA de 1 milion EURO. De ce nu l-a folosit nimeni in 5 luni

Ultima actualizare: 11-10-2016 07:21

Romania pare un izvor nesecat de investitii inaugurate, dar nefunctionale.

La Lugoj, de exemplu, primaria a ridicat un centru SPA ultramodern, cu bazin acoperit, insa acesta nu poate fi folosit deocamdata pentru ca nu are salvamari. Iar instalatia de aerisire nu functioneaza cum trebuie.

Centrul a costat aproape un milion de euro si a fost inaugurat in campania electorala din primavara. De atunci insa, nimeni nu i-a mai trecut pragul.

In plina campanie electorala, in luna mai, centrul SPA din Lugoj era sfintit de un  preot pe acorduri de muzica electronica. Localnicii au venit buluc sa priveasca minunea. Cei mai bucurosi erau copiii. Primarul promitea cu fermitate ca locul va fi deschis in curand.

Reporter: Pana la urma e inaugurare sau receptie?
Francisc Boldea, primar Lugoj: Inaugurare! Daca am taiat panglica e inaugurare. Dumneavoastra vedeti cata lume este aici?"

Si cu asta au ramas oamenii din Lugoj.

La cinci luni de la inaugurare, usa centrului SPA este inca inchisa. De altfel, ziua inaugurarii a fost si singura cand oamenii au putut intra in interior, insa nu au putut face baie in piscine"

In interior se afla un bazin acoperit de inot, 4 jacuzzi de ultima generatie, doua sali de masaj, doua saune, un cabinet medical si un restaurant. Dar nici in urma cu cinci luni, nici acum, - nu pot fi folosite pentru ca nu exista un salvamar, un medic, iar instalatia de aerisire nu functioneaza la parametri normali. Oamenii sunt revoltati si nu isi fac sperante ca prea curand vor merge sa se bucure de investitia facuta si din banii lor.

Localnica: "S-a inaugurat sa vedem ca avem, pacat de investitie, pentru tineret si pentru copii era un lucru bun."

Localnic: "E bine ca s-a taiat panglica mai ieri, alalteieri au facut aici curat. Era iarba pana la brau. Mizerie mare, asa o sa cada. O sa vedeti ca peste cativa ani tot in stadiul asta o sa ramana."

Edilii nu stiu nici ei cand investitia va putea fi folosita.

Reporter: Cand va fi functional acest centru SPA?
Cristian Galescu viceprimar Lugoj : -N-as putea sa va spun un asemenea lucru, noi speram cat mai curand
Reporter: Acest centru a fost inaugurat?
Cristian Galescu, viceprimar Lugoj: El a fost inaugurat. Inaugurat in sensul ca s-a facut mare tamtam pe aceasta treaba. Faptul ca mai lipseste ceva la instalatia de aerisire, ca lipseste personalul, e alta treaba. Dar el ca si constructie in sine este gata

Investia de aproape 1 milion de euro a fost facuta integral din bugetul local.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO