65 milioane de euro, spaga intr-un an in Bucuresti. Media a fost de 724 lei/persoana. Tu cat ai dat?

Ultima actualizare: 04-11-2012 03:49
100 lei, bani

Aproape jumatate dintre locuitorii Capitalei recunosc ca au dat spaga si vorbesc deschis despre asta. Fenomenul este radiografiat in cea mai ampla cercetare sociologica facuta de Primaria Capitalei in 2011.

65 de milioane de Euro- spaga incasata anul trecut, in Bucuresti. Fiecare locuitor a oferit “atentii” de 724 de lei. Tu cat ai dat?

Suma medie data de un bucurestean pe post de spaga in ultimul an de zile a fost, se pare, 724 de lei. Cel putin asta reiese din datele prezentate de Primaria Capitalei.

Studiul Primariei Municipiului Bucuresti are la baza o cercetare de amploare si o analiza facuta de experti in diverse domenii.

Chestionarul la care au raspuns bucuresteni, contine si intrebarea Daca ne gandim doar la ultimele 12 luni, care a fost suma totala pe care ati dat-o ca spaga? Iata raspunsurile:

Studiu Primariei arata ca "la nivelul coruptiei manifestat prin darea de mita, prin comparatie cu anul trecut inregistram dublarea procentelor celor care declara ca au oferit sume intre 100-2000 de ron ca mita, de la 7% din total respondenti in 2010 la 15% in 2011.

Daca extrapolam suma declarata la nivelul populatiei Bucurestiului atunci suma minima data ca spaga (nu luam in calcul decat procentul de 25 % din esantion care au recunoscut ca au dat spaga anul trecut) suma este undeva intre 64 si 67 milioane Euro.

Aceasta suma reflecta exclusiv mica coruptie din Bucuresti, fiind vorba doar de sumele relativ mici date ca spaga. Cea mai mare suma contabilizata de noi a fost de 4800 Euro intr-un an.

Studiul face parte din Conceptul Strategic Bucuresti 2035, si se numeste Cartografierea sociala a Bucurestiului. Are 111 pagini in care sunt prezentate cele mai importante probleme ale Capitalei. Au fost intervievate 1116 persoane, prin metoda "face to face" la domiciliu, in perioada 05-20 aprilie 2011.

Tu ai dat spaga in ultimul an?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO