Casa din Bucuresti unde "locuiesc" peste 2000 de oameni. Situatia absurda la care se ajunge cand iti vinzi propria adresa

30-05-2014 18:18


Cateva case din Bucuresti ar putea intra in cartea recordurilor, cu cele mai multe persoane care locuiesc la adresele respective. Pe primul loc se afla un imobil din sectorul 3, unde isi au domiciliul peste 2.000 de oameni.

Reprezentantii Directiei pentru Evidenta Persoanelor spun ca multi sunt din Moldova si Ucraina si vor sa devina cetateni romani. In fruntea clasamentului se afla strada Vlasanesti, din sectorul 3, unde s-au intregistrat, la doar trei adrese, peste 4.000 de persoane.

Conform datelor de la Evidenta Populatiei, teoretic, intr-o casa ar trebui sa incapa nici mai mult nici mai putin de 2.371 de persoane. Practic, daca toti acesti oameni ar locui aici, ar umple pana la refuz toate camerele, curtea si spatiul ar fi tot insuficient.

Vorbim de moldoveni si ucraineni, care si-au facut buletine la aceasta adresa. Cum au ajuns ei aici? In schimbul unor sume de bani, se pare.

Gheorghe Negoita, locatar: "Cine le-a facut mutatie, de ce vin aici?... Pai, pe bani, pe euro, pe dolari. Am auzit ca se dadea 500 de euro ca sa le faca buletin".

Adina Ilie, locatara: "10 milioane stiu ca se lua, cate un milion pe an, intelegeti? Pai, era pe 10 ani buletinul si lua 10 milioane. Va dati seama... cine a facut, a facut bani".

Dumitru Ion Relu, comisar sef, directorul executiv al Directiei pentru Evidenta Persoanelor Sector 3: "Fenomenul a inceput in jurul anului 1997, in 2002 a luat amploare si in prezent sunt foarte multi cetateni la o adresa. A explodat, a fost o crestere exponentiala. Din cauza unei neconcordante intre legi si acte normative".

Conform legislatiei in vigoare, nimeni nu incalca legea atunci cand ia multe persoane in spatiu. Teoretic, acestea ar trebui declarate la intretinere acolo unde e cazul. Insa nici acest lucru nu se intampla.

Datele de la Evidenta Populatiei arata ca Bucurestiul este pe primul loc in preferintele strainilor care vor sa-si stabileaca domiciliul in Romania. Urmeaza apoi Iasi, Vaslui, Galati si Suceava.

Directia pentru Evidenta Persoanelor, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor au dezvoltat un plan de masuri cu raportare trimestriala, cu scopul de a stopa aceste practici.

Pana in 2013, cetatenii straini care voiau sa isi mute domicilul in tara noastra veneau la ghiseul politiei insotiti de proprietari, care isi dadeau consimtamantul de primire. De anul acesta, proprietarii au intocmit prin administratia financiara un contract de inchiriere sau un contract de comodat.

VIDEO PROTVPLUS.RO