14 județe sunt sub ape. În unele case, apa de la robinet nu mai este potabilă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ploile și topirea zăpezilor au adus mari necazuri în nu mai puțin de 14 județe din țară, unde apele au acoperit terenuri, drumuri, și gospodării. Hidrologii au anunțat până joi cod portocaliu de inundații, pentru râurile Buzău, Olt și Târnava Mare.

Apa ar putea depăși cotele de pericol, iar pe versanții munților se formează torenți, care se scurg către zone locuite.

La Sita Buzăului, în Covasna, ploile și zăpada topită de pe versanți au umflat răul Buzău și apa a năvălit pe câmp. De sus, zona arată că un lac imens separat de drumul național 10, care merge spre Brașov.

Pe o distanță de un kilometru viitura a acoperit șoseaua și ore în șir mașinile nu au putut înainta.

Oamenii care au case în zonă au fost copleșiți de ape din toate părțile.

Și răul Tărlung face probleme în Covasna. De la o oră la altă crește amenințător și deja a început să inunde câmpurile. Dacă viitura ajunge în această zona ar putea fi afectate 300 de gospodării.

Autoritățile au de gând să deverseze controlat apa, pentru a salva locuințele oamenilor.

Din cauza deversărilor din lacul de acumulare de la Tarlung, la stația de tratare din Brașov apa a ajuns tulbure. Sistemele de filtrare nu au mai făcut față, iar apa care curge acum la robinetele din oraș nu este potabilă - avertizează autoritățile.

Ploile și zăpada topită le-au adus necazuri și oamenilor din localitatea Lunca Câlnicului din Brașov. O casă a fost înconjurată de apă, iar locatarii au fost salvați de pompieri cu o barcă.

În mare pericol a fost și un bărbat din localitatea Bita, județul Covasna. S-a trezit înconjurat de ape și s-a urcat într-un copac.

A fost salvat după o oră de un echipaj de la ISU și predat medicilor cu hipotermie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO