Emil a locuit 10 ani în Italia. Afacerea deschisă în România cu banii strânși

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După ce au muncit multă vreme în peninsulă, unii români s-au gândit să aducă în ţară gustul Italiei şi au deschis magazine cu produse tradiţionale.

Chiar dacă uneori sunt mai scumpe decât în supermarketuri, clienţii le cumpăra, iar afacerile sunt înfloritoare.

Emil a locuit 10 ani în Italia. Cu banii strânşi printre străini şi-a deschis la Iaşi un magazin unde vinde bunătăţi cu certificat de calitate aduse din peninsulă.

Fiind un mare gurmand, simţeam nevoia de a mânca produse din Italia şi evident nu se găseau. Prosciutto crudo, prosciutto cotto, mortadella, salamurile”, spune Emil Caprian, proprietar magazin.

Şi doi soţi din Râmnicu Vâlcea şi-au dat seama că produsele tradiţionale italiene sunt apreciate romani. Se laudă ca în magazinul lor, de pildă, sucul de roşii e mult mai bun decât cel pe care îl găsim în supermarket.

În magazinele cu produse tradiţionale italiene, cumpărătorii găsesc şi alte bunătăţi.

"Mierea de portocal, mierea de mandarin, eucalipt. Sunt paste speciale, la noi nu intra doar cei care cunosc produsele, ci şi oameni care îşi doresc să schimbe şi caută o altă calitate a produselor", explică Lavinia Ștefănut, proprietar magazin.

Şi la Cluj au apărut magazine cu produse din Italia.

"Produsele vin din Italia săptămânal, produse proasptete gen mozzarella, burata. Foarte multe persoane care vin la noi spun că este un colţ de Italia în Cluj", a spus Ana-Maria Dragoș, manager magazin.

În aceste magazine, produsele tradiţionale italiene sunt mai scumpe decât în alte hipermarketuri. Un kilogram de brânză specială, de pildă, poate să treacă şi de o sută de lei. Însă clienţii nu se uită la preţuri, iar proprietarii se gândesc să-şi extindă aceste afaceri în toată ţara.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO