100.000 de pensionari cu pensii speciale se revolta! Isi vor banii inapoi


Ultimul update: Luni 14 Mai 2012 14:20
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Foarte curand, peste 100.000 de fosti militari, inclusiv piloti, parlamentari si vechi angajati din sistemul de ordine publica, vor cere in instanta sa le fie recalculate pensiile de serviciu.

Oamenii care au purtat o viata haina statului strang randurile si se revolta impotriva autoritatilor. Au pierdut procente insemnate din pensie, iar acum se descurca greu cu ratele din banii pe care ii aduce postasul.

Printre ei si Adrian Iovan, fost pilot si fostul sot al Romanitei Iovan. De cand guvernul a decis sa taie pensiile speciale, i-au ramas doar 2.500 de lei si simte ca toate planurile lui de viitor sunt ruinate. Va avea de suferit inclusiv fiul sau Albert.

Iovan este doar unul dintre militari care l-au angajat pe fostul premier Victor Ciorbea sa dea in judecata statul in numele lor. Printre cei cu pensie mica se numara si Radu Campeanu, fost parlamentar, acum pensionat.

Judecatorii se asteapta la peste 100.000 de cauze. Si sunt singurii care nu au griji legate de pensie. Curtea Constitutionala i-a salvat, asa ca pensiile lor speciale nu au fost recalculate.

 

Tags: pensii, legi,

Vrei sa ai o batranete decenta? Economiseste anual 3700 de euro
Boc: Guvernul are nevoie de 3-5 miliarde de euro pentru pensii
Anastase: Statul se imprumuta in fiecare zi pentru pensii
VIDEO PROTVPLUS.RO