Un bărbat din Iaşi şi-a ucis prietenul la beţie, apoi a dat vina pe "probleme cu inima"

Dată publicare: 24-02-2021 16:29
Dată actualizare: 24-02-2021 17:25


Sfârșit crunt pentru un bărbat de 56 de ani din județul Iași. Omul a murit, după ce ar fi fost atacat cu cruzime chiar de către cel mai bun prieten al său.

Cei doi nu aveau familie și obișnuiau să bea împreună, iar apoi să se retragă la casa unuia dintre ei. Zilele trecute, victima a fost găsită fară suflare în curtea celui acuzat de crimă, într-o baltă de sânge. La audieri, cel bănuit a negat vehement că și-ar fi ucis prietenul. Acum este supus unei expertize psihiatrice, iar apoi va da explicații în fața anchetatorilor.

Crima a avut loc în comuna Mironeasa, la casa principalului suspect. Bărbatul de 53 de ani l-ar fi omorât pe prietenul său mai în vârstă cu trei ani, lovindu-l puternic. Cu o seară înainte, cei doi au petrecut împreună, așa cum obișnuiau. A doua zi, când s-ar fi trezit din beție, bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu știe cum a ajuns prietenul său într-o baltă de sânge.

Femeie: „L-a omorât și l-a găsit mort în casă. Fusese poliția și am văzut că a trecut încoace și încolo în casă la alt om, pesemne au băut și s-au luat la bătaie."

Bărbat: „M-a rugat o soră de-ale lui să văd dacă este leșinat sau mort. Avea lovituri pe față. Am zis: „Măi, ăsta nu e leșinat, că a mai leșinat o dată aici, în sat”. Nu avea semne de viață, ăsta e mort, am zis. L-am văzut mort în casă și a venit poliția. Ne-a spus să nu punem mâna pe el."

Bărbat: „S-au dus la băut unul la altul și s-au luat la bătaie. Avea lovituri în cap, dar și persoana respectivă care l-a bătut avea și el lovituri."

După ce s-a dat alarma la 112, mai multe echipaje medicale și de poliție au ajuns la casa în care s-a petrecut crima. Din nefericire, pentru bărbatul bătut nu s-a mai putut face nimic.

Bărbat: „A fost poliție, salvare, SMURD-ul. Erau prieteni. Duminica serveau câte un pahar. Eu sunt fratele agresorului, el spune că este nevinovat, că omul a fost bolnav, a avut probleme cu inima."

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași: „Am primit apel prin 112 despre un bărbat inconștient aflat în casa unui prieten. A fost echipajul de terapie intensivă SMURD și a găsit această persoană cu semne de moarte instalată, care nu justifica începerea manevrelor de resuscitare. S-a anunțat poliția și Medicina Legală. Persoana prezenta leziuni de tip traumatic la nivelul extremității cranio-cerebrale.”

Principalul suspect a fost audiat de anchetatori și, potrivit unor surse, a negat că și-a omorât amicul. Acum se află internat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, unde urmează să se stabilească dacă a avut discernământ când ar fi comis crima. Daca va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare.