O femeie de 73 de ani din Brașov a fost ucisă cu cruzime de o tânără de numai 18 ani

03-12-2020 07:47


Crimă teribilă la Brașov unde o femeie de 73 de ani a fost ucisă cu cruzime de o tânără de numai 18 ani care intrase în locuința victimei ca să fure.

Cea acuzată de omor era însoțită de o altă adolescentă rudă îndepărtată cu bătrâna.

Fetele știau că pensionara are în casă obiecte de valoare. Au încercat să opereze pe furiș însă femeia le-a surprins ceea ce i-a fost fatal.

Ambele tinere au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cea majoră este acuzată de omor, iar cea minoră - de furt calificat.

Văduvă de 5 ani, bătrâna locuia singură, într-un apartament aflat la parterul unei vile din centrul Brașovului. Nimeni n-a băgat de seamă când, pe seară, în curte s-au furişat două tinere - una de 18, iar cealalata de 17 ani - înarmate cu un cuţit. Vizau lucrurile de valoare din casa bătrânei.

Vecină: "Am înţeles că au sărit gardul pe la noi, au aşteptat aicea foarte mult timp să se potolească toată lumea din cartier, deci au acţionat totuşi premeditat".

Claudiu Sandu prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: ”Au folosit un cuţit pe care îl aveau asupra lor, au spart un geam, au pătruns în imobil în zona sufrageriei de unde au sustras mai multe bunuri - bijuterii, o colecţie de aparate foto vechi şi alte bunuri - timp în care au fost auzite de proprietară care a încercat să alerteze vecinii. În aceste condiţii, inculpata majoră a atacat victima cu cuțiul pe care îl avea asupra ei provocându-i mai multe leziuni”.

Unul dintre vecini a auzit zgomote suspecte şi a alertat poliţia astfel că tinerele au fost prinse câteva ore mai târziu. Fata de 18 ani, acuzată că a ucis bătrâna, este din Călăraşi dar, spun procurorii, a plecat de acasă în urmă cu 2 luni. S-a refugiat la prietena ei din Braşov, cu un an mai mică. Tânăra de 17 ani o cunoştea bine pe bătrână, cu care era rudă îndepărtată, şi care o şi adaposise în casa ei, de mai multe ori.

Vecină: "O nepoată îndepărtată în care se pare că avut încredere şi a primit-o în casă şi ştia unde să găsească anumite lucruri şi a acţionat. Era un copil dificil, mama plecase în străinătate, stătea cu o bunica, abandonase şcoala o apucase pe drumul ăsta şi încerca să o ajute şi uite răsplata".

Ambele tinere au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cea majoră este acuzată de omor, iar cea minoră - de furt calificat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO