Expert OMS: Vaccinurile anti-Covid nu vor stopa pe termen scurt creşterea infectărilor

02-12-2020 19:51


Vaccin anti-Covid

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu crede că vor fi suficiente doze de vaccinuri în următoarele trei până la şase luni pentru a preveni creşterea numărului de persoane infectate de coronavirus, a declarat Mike Ryan, reprezentant OMS.

„Nu vom avea suficiente vaccinuri pentru a preveni o creştere a cazurilor timp de trei până la şase luni”, a declarat Mike Ryan, conform The Guardian, citat de News.ro.

Reprezentantul OMS a reiterat mesajul prin care cere populaţiilor să păstreze distanţa şi să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania americana Pfizer şi de partenerul său german BioNTech.

Serul, cu o eficienţă de 95 la sută conform studiilor clinice, poate fi administrat chiar de luni, anunţa Autoritatea britanică de reglementare. Primele 800 de mii de doze vor fi disponibile zilele următoare şi alte câteva milioane până la sfârşitul anului.

Este o realizare istorică. Acesta este vaccinul care a trecut cel mai rapid de la concept la stadiul de realitate efectivă - în doar 10 luni. În mod normal toate etapele s-ar fi întins pe durata unui deceniu, spun experții.

Sursa: Pro TV, News.ro

Tags: covid-19, vaccin, oms,


VIDEO PROTVPLUS.RO