Incident înfiorător petrecut miercuri, în Capitală. O femeie care alerga pe câmpul de lângă Lacul Morii a fost atacată şi muşcată de o haită de câini.

Aceasta a fost scoasă din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau în acel moment prin zonă. Femeia a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență. Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor, însă pentru că proprietarii nu aveau acte pentru ei, au fost luați de cei de la primărie.

În jurul orei nouă dimineaţa, femeia a ieşit să alerge într-o zonă izolată de pe Lacul Morii, în vestul Capitalei. Femeia de 43 de ani alerga chiar acolo, pe câmp, în momentul în care a fost atacată de haita de câini. Doi biciclişti care treceau pe acest drum au intervenit şi au salvat-o din colţii animalelor, iar apoi au sunat la 112. În timpul atacului, femeia şi-a pierdut telefonul pe câmp. Ea a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal.

Silvia Nica, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti:A ajuns la noi stabilă din punct de vedere respirator şi hemodinamic conştientă. Are multiple plăgi la nivelul scalpului, la nivelul braţului drept, la nivelul membrelor inferioare şi în acest moment se află în sala de operaţie. Noi am administrat profilaxia antitetanică şi urmează să i fie administrat şi profilexia antirabică.

Între timp, locul a fost împânzit de criminalişti, dar şi de echipaje de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Aceştia au găsit pe câmp opt câini care ar fi fugit din curţile oamenilor din zonă. Pentru că nu erau declaraţi şi în acte, şapte dintre ei au fost preluaţi şi duşi în adăposturile primăriei.

Femeie căreia i s-a luat câinele:Au adunat de pe stradă. De la mine au luat doi. Aştia au fost în curte, i-am dat din curte, i-a luat cu japca.

Bărbat pe bicicletă:Mai sunt ciobani cu oile prin câmpurile astea pe aici şi vă daţi seama că pe unde sunt ciobani sunt şi câini.

În astfel de situaţii indicat ar fi, spun specialiştii, să rămânem calmi şi să nu încercăm să fugim.

Gimmy, dresor de câini: Un câine se poate sălbătici în câteva zile. Odată ce vede o persoană alergând devine instinctul de vânătoare. Nu poţi să fugi, în primul rând, e imposibil să nu fii muşcat. Cea mai bună variantă, părerea mea, ar fi un spray paralizant, e micuţ, îl ţii undeva în buzunar.

Potrivit medicilor, femeia rănită va rămâne în spital câteva zile.