O bătrână de 95 de ani a fost ucisă de un vecin în propria casă

Ultima actualizare: 02-09-2020 17:43

O crimă odioasă a zguduit o întreagă comunitate din judeţul Iaşi. O bătrână de 95 de ani a fost ucisă cu sânge rece de un vecin în propria casă.

Individul căuta bani după ce a auzit că nepoata femeii s-a întors din străinătate. Pentru că bătrâna a început să strige după ajutor bărbatul a lovit-o cu pumnul iar victimă a căzut şi s-a lovit la cap. Câteva ore mai târziu femeia a fost găsită fără suflare într-o baltă de sânge.

Crima s-a petrecut în comuna Răducăneni, din judeţul Iaşi. Un individ recidivist, vecin cu bătrâna, a intrat peste biata femeie, crezând că are bani ascunşi în casă. În toiul nopţii, a spart uşa, iar pensionara, de teamă, a început să ţipe după ajutor. Agresorul ar fi lovit-o cu pumnul, iar femeie s-a dezechilibrat şi a căzut. Abia a doua zi, a fost găsită fiica ei.

Liria Cricler, fiica femeii moarte: „Dacă mama mea dădea sufletul la vârsta ei de 95 de ani, dar să o găseşti aşa. S-a chinuit atâţia ani de bătrânețe şi de boală, şi muncă, câtă muncă a depus. Mă rupe la inimă durerea sufletească”.

Individul nu a găsit bani în casă, aşa că s-a făcut nevăzut, fără să îi pese de soarta bietei femei.

Ilie Ciubotaru, rudă: "Găsită cu faţa în sus, lovită la maxilar, avea un batic la gât. Nu-i prima abatere, a mai fost şi la alte familii în casă, se ştie, poliţia ştie, primăria ştie ce s –a întâmplat. Locuia singură. A bănuit că a avenit nepoata din afară şi că i-ar fi lăsat o sumă de bani".


Nepoata: "Să se facă dreptate şi să se judece, să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut. Nu este la prima abatere. Nu poate să fie om. Doresc, din tot sufletul, pentru liniştea bunicii mele, să se afle adevărul. Şi pentru liniştea noastră. Este un pericol şi nu e drept să se întâmple ce se întâmplă".

Sătenii se tem pentru viaţa lor şi susţin că indiviul de numai 32 de ani nu este la prima încălcare a legii. În trecut, ar mai fi intrat în casele oamenilor şi, pentru că nu ar fi găsit bani sau bunuri de valoare, i-ar fi agresat fizic. De fiecare dată, însă, a scăpat nepedepsit.

Vecin: ”Era un băiat periculos, dar acum s-a aranjat pe vreo 15 ani, cred”.

Individul a fost găsit la câteva ore de la comiterea odioasei crime, cu ajutorul unui câine de urmă. În prezent, este internat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, pentru o expertiză medicală. Specialiştii trebuie să decidă dacă în momentul comiterii faptei avea sau nu discernământ. Dacă va fi găsit vinovat pentru crimă, riscă până la 25 de ani de închisoare.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO