Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni. Are mereu alte simptome

Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni. Are mereu alte simptome
BBC

O tânără din Marea Britanie nu reușește să scape de coronavirus de 168 de zile, iar medicii sunt bulversați de cazul femeii, care pare că experimentează noi simptome în fiecare săptămână.

Potrivit BBC, Monique Jackson crede că s-a îmbolnăvit de Covid-19 la începutul pandemiei și, deși au trecut șase luni de atunci, tânăra nu se simte deloc bine.

Angajata unei galerii de artă din Londra, Monique Jackson este suspectată de o formă a bolii pe care medicii abia încep să o studieze.

La început, femeia părea că are o versiune ușoară a coronavirusului, dar simptomele nu au dispărut în cele șase luni de la începutul pandemiei. Pentru a putea trece mai ușor peste suferința ei, Monique a început să țină un jurnal ilustrat cu simptomele pe care le-a avut.

Primul simptom a fost oboseala

 

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Tânăra povestește că deși era o persoană „aproape hiperactivă”, practicând boxul thailandez și jiu-jitsu și făcând ciclism 20 de kilometri pe zi, viața ei s-a profund viața. Pe peretele dormitorului există un bilețel care îi amintește să economisească suficientă energie pentru a se spăla pe dinți.

„Nu sunt o persoană leneșă”, spune ea, adăugând că sunt zile în care reușește doar să coboare niște scări.

În primele două săptămâni s-a simțit epuizată - era atât de obosită încât abia se mai putea ridica din pat, scrie BBC. În Londra era încă frig, totuși tânăra abia era îmbrăcată și trebuie să țină pe cap o pungă de gheață pentru a se răcori.

În a doua săptămână de boală avea probleme să respire și a ajuns la urgențe. Nu a testată atunci, pentru că în Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit și confirmarea.

După două săptămâni, unele dintre simmptome au dispărut, dar au fost înlocuite de altele noi.

"Simțeam o durere puternică în piept. Apoi, durerea se transforma într-o senzație de arsură. Simțeam o durere atroce în partea stângă. Credeam că sufăr un infarct", povestește tânăra.

"A fost o agonie. Și apoi totul a continuat"

 

După șase săptămâni, femeia a avut simptomele unei infecții urinare. Medicul i-a dat tratament cu antibiotic de trei ori, după care a decis că de fapt nu era vorba despre vreo bacterie.

"A fost o agonie. Și apoi totul a continuat", a mai spus tânăra.

Printre simptomele resimțite s-au mai numărat o durere de gât însoțită de o senzație ciudată la ureche, mâinile i s-au învinețit, erupții ciudate pe tot corpul, dureri puternice în diferite părți ale trupului.

Într-o noapte, în timp ce vorbea cu prietena ei la telefon, a simțit că partea dreaptă a feței i-a căzut. S-a dus direct la oglindă, dar fața ei nu avea nimic. S-a speriat atunci că a făcut un accident vascular cerebral, dar medicii nu au găsit niciun semn.

Unii prieteni au încercat să o ajute, dar au fost și oameni care i-au spus că a devenit obsedată de Covid. Tânăra spune că jurnalul pe care îl ține o ajută în această perioadă și că speră ca lucrurile să revină la normal.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Studiu: Copiii ar putea transmite coronavirusul timp de mai multe săptămâni
Studiu: Copiii ar putea transmite coronavirusul timp de mai multe săptămâni

Copiii infectați cu Covid-19 pot transmite virusul timp de mai multe săptămâni, chiar dacă sunt asimptomatici sau au scăpat recent de simptome, conform unui studiu realizat în Coreea de Sud și publicat în jurnalul medical JAMA.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.