Hingheri, filmați în timp ce torturează cățeii pe care îi prind. Riscă închisoarea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2018 18:15
Categorie: Stiri Socante

Imagini de o cruzime rară surprinse în staţiunea Eforie. Mai mulţi hingheri, care ridicau de pe stradă câini fără stăpân, au fost filmaţi în timp ce loveau bietele fiinţe cu picioarele în cap. Totul, sub supravegherea unui poliţist local.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor şi Inspectoratul de Poliţie Constanța s-au autosesizat în urma vizionarii acestor scene îngrozitoare.

Imaginile filmate de un localnic din Eforie suprind momentul în care hingherii, însoţiţi de un poliţist local, prind mai mulţi câini comunitari. Unul dintre căţei este pur şi simplu trântit cu capul de asfalt.

Unul dintre cei implicaţi în aceste atrocităţi sesizează că echipa sa este filmată şi ridică animalul.

Câinele este dus la maşină pentru a fi închis într-o cuşcă. În acel moment, un alt animal încearcă să scape şi este imobilizat cu piciorul de un individ, apoi lovit în cap de altul.

Câteva minute mai târziu, aceiaşi hingheri sunt filmaţi de un alt localnic într-o altă zonă a staţiunii Eforie. De această dată nu mai sunt însoţiţi de poliţia locală, dar tratamentul este la fel de brutal. Bietele animale sunt lovite cu sălbăticie.

Imaginile au fost postate pe internet de iubitorii de animale şi au fost distribuite în toată lumea. Inspectoratul de Poliţie Constanța şi mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor s-au autosesizat.

Cristina Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Constanța: "Inspectoratul de Poliţie Constanța s-a autosesizat cu privire la imaginile privind prinderea câinilor vagabinzi, urmând a lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii."

Zeadin Murat, activist protecţia animalelor: "În imaginile pe care le-am văzut, animalele sunt maltratate, ceea ce intră sub incidenţa legii 205. În ce priveşte hingherii, când ei fac astfel de acţiuni ar trebui să anunţe protecţia animalelor, să fie şi un reprezentant de la protecţia animalelor. Dar ei nu vor, deoarece lucrează cum lucrează şi culmea că ei sunt secondaţi de poliţia locală, care în loc să pună legea în aplicare, stau şi se uită."

Când a văzut imaginile, şeful Poliţiei Locale Eforie a declarat că este vorba doar despre un caz izolat, deşi există înregistrări din momente şi locuri diferite. Cât despre atitudinea subordonatului său, şeful plătit din bani publici consideră că cel care îi asistă impasibil pe hingeri şi-a făcut meseria.

Marcel Eftimie, şef Poliţia Locală Eforie: "Eu consider că a fost un caz izolat şi că a fost o acţiune în folosul cetăţeanului şi a oamenilor şi copiilor."

Contactaţi de Știrile ProTV, reprezentanţii firmei care se ocupă de strângerea animalelor fără stăpân din Eforie nu au vrut să facă nicio declaraţie despre modul în care lucrează.

Firma a mai fost criticată de asociaţiile de protecţie a animalelor pentru că nu are experiență într-o asemenea activitate, iar subiectul a fost anchetat în cadrul campaniei ”Inspectorul Pro”. În anii trecuţi, societatea în cauză recicla deşeuri, vindea coşuri de gunoi şi curăța plajele de la malul mării.

Administrator este o fostă şefă din Primăria Constanța. Potrivit poliţiştilor, dacă cei doi hingheri sunt găsiţi vinovaţi pentru infracţiunea de rănire a animalelor, ei riscă până la un an de închisoare.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ședințe foto pentru câini fără stăpân. Animalele ajung să fie adoptate datorită imaginilor
Ședințe foto pentru câini fără stăpân. Animalele ajung să fie adoptate datorită imaginilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Bărbat înjunghiat în inimă, pe stradă, la Galați
Crimă filmată în Galați. Tatăl a 2 copii a fost zdrobit cu bâtele şi înjunghiat în inimă
Momentul șocant în care un bărbat este ucis într-un scandal iscat pe o stradă din Galați
Un temut criminal în serie, executat după 35 de ani. Ce le făcea victimelor
Un tânăr s-a refugiat pe faţada blocului, după ce apartamentul i-a luat foc. VIDEO
Criminală la 102 ani. O femeie și-a ucis vecina, de 92 de ani, de la azilul de bătrâni
Și-a ucis copilul, după ce s-a îmbătat și a căzut din greșeală peste el
Imaginile de la înălțimi uriașe i-au adus sfârșitul unui tânăr. Motivul pentru care risca - 2
Imaginile de la înălțimi uriașe i-au adus sfârșitul unui tânăr. Motivul pentru care risca
O femeie a murit imediat ce a urcat într-un zbor low-cost. Pasagerii, daţi jos din avion
Sentinţa celor 4 ce au violat o femeie în faţa soţului. Unul şi-a abuzat colegul de celulă
Doi morți și 4 răniți într-un accident în Mureș. O mașină are număr de corp diplomatic
Soția unui preot a murit după ce ar fi sărit din ambulanță. Rămăsese singură în spate
Părăsit de femeia iubită, un bărbat din Argeș s-a sinucis. Fratele său l-a găsit mort