Genocid in Siria. 1.300 de persoane, printre care femei si copii, ucise in urma unui atac chimic

Dată publicare: 21-08-2013 22:12
Dată actualizare: 24-08-2013 07:00


Siria

1.300 de persoane, printre care femei si copii, au murit in Siria, miercuri, in urma unui atac chimic lansat de fortele loiale presedintelui Bashar al-Assad, in apropiere de Damasc, sustin fortele rebele.

Acest atac este considerat drept cel mai grav atac cu gaz paralizant care a avut loc pe durata celor doi ani de razboi civil in Siria.

Rachetele cu focoase chimice au lovit mai multe suburbii din apropierea Damascului, printre care Ain Tarma, Zamalka si Jobar.

Aceste informatii nu au putut fi verificate independent, iar agentia nationala de stiri a negat orice atac chimic comis de fortele loiale presedintelui.

Prim-secretarul de stat britanic William Hague a afirmat ca Siria trebuie sa permita Natiunilor Unite sa verifice aceste informatii, adaugand ca daca informatiile privind astfel de atacuri vor fi confirmate, atunci cei responsabili sa stie ca vor fi vanati pana cand vor fi prinsi si vor da socoteala pentru faptele lor.

Sunt profund ingrijorat de informatiile potrivit carora sute de persoane, printre care si copii, au fost ucise prin atacuri aeriene si chimice asupra unor baze rebele din apropiere de Damasc”, a adaugat Hague.

Intre timp, pe internet au aparut numeroase poze si videoclipuri care par sa confirme informatiile privind atacul care a dus la moartea celor 1.300 de sirieni.

Siria este una dintre tarile care nu au aderat la tratatul international prin care folosirea armelor chimice este interzisa.

Sursa: Daily Mail

Tags: siria, genocid,


VIDEO PROTVPLUS.RO