Focar de poluare pe malul Dunării. Resturi de animale, arse chiar pe terenul unui primar

Dată publicare: 15-04-2021 16:42
Dată actualizare: 15-04-2021 17:45


Focar de poluare pe malul Dunării, la Smârdan, în Tulcea. Oficiali aflaţi într-o altă acţiune de control au văzut că, de pe un teren din vecinătate, se ridică nori de fum.

S-au apropiat și au descoperit resturi de animale, amestecate cu deșeuri vegetale, care ardeau mocnit. Agenția pentru Protecţia Mediului l-a amendat pe primar, întrucât a lui ar fi fost proprietatea.

Comisarii de la Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu Tulcea au descoperit întâmplător mormanele de deşeuri care ardeau, lângă un depozit de agregate minerale.

George Gârbacea, preşedinte ANPM: "Deşeurile proveneau de la o fermă. Era chiar ferma primarului din localitate, de acolo. E o fermă pe persoana fizică, unde sunt, din ce-am înţeles, aproximativ 60, 70 de bovine. Şi deşeurile proveneau de la această fermă."

Contactat de Știrile PRO TV, primarul comunei Smârdan a refuzat să comenteze incidentul și i-a amenințat cu judecată pe cei de la mediu.

George Gârbacea: "Este un depozit ilegal, au şi amendat proprietarul fermei cu şase mii de lei și i-a dat termen de 15 zile să se conformeze, ceea ce înseamnă să mute deşeurile într-un amplasament autorizat."

În aceeaşi localitate, în spatele incineratorului în care ar fi trebuit arse oile moarte în naufragiul din portul Midia, anul trecut, procurorii au descoperit mii de animale îngropate.

În cadrul investigaţiilor, anchetatorii au mai aflat că proprietarul firmei ar fi folost instalaţii artizanale pentru a fura curent electric, aşa că bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Tags: tulcea, poluare,


VIDEO PROTVPLUS.RO