Rusia renunță la posibilitatea confiscării animalelor de companie ale persoanelor cu datorii

Dată publicare: 14-04-2021 21:53
Dată actualizare: 14-04-2021 22:19


animale

Activiştii ruşi pentru drepturile animalelor au salutat miercuri interdicţia de confiscare a animalelor de companie de la persoanele cu datorii, votată cu o zi înainte de parlament.

Duma de Stat (n.r. camera inferioară a parlamentului rus) a aprobat marţi amendamente în acest sens la Codul de procedură civilă într-o a treia şi ultimă lectură.

Animalele de companie, în special câinii şi pisicile de rasă, al căror preţ este de obicei unul foarte ridicat, puteau fi până acum confiscate de către autorităţi de la persoanele cu datorii, relatează Agerpres.

Ca şi în cazul confiscării bunurilor imobiliare sau a mobilei, confiscarea animalelor de companie reprezenta un mijloc de presiune asupra persoanelor îndatorate să-şi achite datoriile.

Deşi nu este o practică răspândită, "posibilitatea de a confisca un animal pentru datorii era în sine scandaloasă", a comentat şeful Alianţei ruse a apărătorilor drepturilor animalelor Iuri Koreţkih pentru AFP.

"O fiinţă vie nu trebuie să devină ostatică pentru rezolvarea problemelor financiare", a subliniat el.

"Confiscarea unui animal de companie este o procedură extrem de dureroasă, aceste amendamente vor permite să fie împiedicate tragedii care pot avea loc în cazul în care executorii judecătoreşti confiscă un animal", a reacţionat la rândul său preşeditele Dumei, Viaceslav Volodin, care a susţinut aceste modificări.

Respectivele amendamente "stabilesc că un animalul nu este un obiect, ci o fiinţă vie care trăieşte emoţii, inclusiv durere", au explicat autorii acestora.

Sursa: Agerpres

Tags: rusia, animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO