Fata de 17 ani care a fost stropită cu benzină și incendiată este în stare foarte gravă

Ultima actualizare: 13-06-2020 17:11

Fata de 17 ani din județul Mehedinți, care a fost stropită cu benzină și incendiată, se află în stare gravă, iar la această oră ea respiră doar cu ajutorul aparatelor medicale.

Managerul Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin, doctorul Radu Iman, a declarat că adolescenta a fost dusă de urgență la Craiova, deoarece în Severin nu există o secție medicală dedicată marilor arși.

”Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopții la noi la spital, s-a făcut toaleta primară chirurgicală, a fost intubată la UPU și mutată în reanimare. Ea este îngrijită, este perfuzată, dar acum, chiar de un sfert de oră, am transferat-o cu elicopterul la Craiova. Acum este în drum spre Craiova.

Noi aveam de gând să o transferăm, dar noi nu avem un spital de arși, un compartiment special pentru marii arși. A durat puțin, pentru că a intervenit Ministerul Sănătății și i-a găsit un pat liber la Craiova, și acum bolnava zboară la Craiova.” - a spus medicul la Digi 24.

Doctorul Iman a mai spus că rănile provocate de foc sunt foarte mari, în proporție de aproximativ 90 % din suprafața corpului.

”Este suprafață foarte mare, 80-90 %. Practic, fata a fost incendiată. S-a aruncat benzină pe ea și i s-a dat foc. Arsurile sunt de gradul I, II și III - ce am putut evalua așa, la prima vedere. S-ar putea să fie mai profunde și încă nu se văd. Dar, oricum, suprafața este foarte foarte foarte mare. Este intubată. Starea este critică. Ea, acum, respiră cu aparatele.” - a mai spus managerul spitalului din Severin.

Cel care a stropit-o cu benzină și i-a dat foc este un bărbat de 45 de ani, care a fost deja reținut de poliție.

Acesta este un fost condamnat pe viață la închisoare, pentru mai mute crime, dar care a fost eliberat în mai 2019, în baza recursului compensatoriu. El era prieten cu tatăl fetei.

Cei doi - bărbatul de 45 de ani și fata de 17 ani - țineau legătura pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, acum o săptămână, fata a depus o plângere pentru viol împotriva lui, după care a fost luată în grijă de Protecția Copilului. Cu toate acestea, bunica și fratele au venit și au luat-o acasă pe semnatură.

Cu doar 2 zile înainte să comită oribila faptă, suspectul ar fi postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook, în care a transmis .. ”adio”.

"Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care îmi sunteți alături și bunul Dumnezeu să ne dea la toți de acum înainte după inima și sufletul nostru, să fiți sănătoși, vă iubesc. Adio!" - a spus acesta.

Din primele concluzii ale anchetei reiese că cel care a intervenit a fost chiar fratele victimei, tot minor, care a reușit să stingă focul. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO