Suspectul in cazul dublului asasinat din Iasi, un minor de 17 ani. Politistii l-au prins dupa ce i-au interceptat mobilul

Dată publicare: 05-09-2014 13:58
Dată actualizare: 08-09-2014 07:04


Suspectul in cazul dublului asasinat din Iasi, un ...
Dubla crima din Iasi ar fi fost comisa in scopul j...

Principalul suspect in cazul celor doua crime comise in cartierul rezidential Bucium, din Iasi, a fost prins. Are doar 17 ani, este din Botosani, si lucra de 3 zile la cei doi pensionari pe care i-ar fi omorat pentru a-i jefui.

Politistii l-au gasit cu ajutorul cainilor si l-au considerat extrem de periculos, dupa ce au aflat ca adolescentul furase din casa batranilor un pistol.

Suspectul a fost identificat dupa ce anchetatorii i-au interceptat convorbirile facute cu unul dintre cele trei telefoane mobile furate din locuinta in care a comis crimele. Agentii l-au gasit la 20 de kilometri distanta de Bucium si cred ca minorul a fugit prin padure ca sa se ascunda. Cainii de urma si echipaje ale Brigazii Operatiuni Speciale i-au ajutat sa-l gaseasca in cel mai scurt timp.

Din casa victimelor, criminalul a luat inainte sa fuga bani, trei telefoane mobile, dar si pistolul cu bile de cauciuc pentru care batranul de 78 de ani avea permis port arma. Dupa ce au verificat metru cu metru imprejurimile locuintei celor doi soti omorati, anchetatorii au gasit si armele crimelor: doua topoare, unul in curte si altul aruncat pe camp.

Carmina Pascal, procuror sef al Parchetului Iasi: "Corpurile victimelor au fost gasite in holul locuintei, in pozitii diferite, ceea ce a indus ideea ca mai intai a fost omorat barbatul, autorul fiind surprins de sotie, la randul ei omorata in aceeasi modalitate".

Vecinii nu au auzit nimic in noaptea in care au fost comise crimele si spun ca cei doi soti erau foarte retrasi.

"De cand s-a imprejmuit aici, nu mai stiam nimic despre ei, nu mai stiu cu cine lucrau. Ma mai duceam inainte, dar acum ca sa ma duc la ei trebuia sa dau telefon", spune un vecin.

Oamenii stiau ca victimele au platit doi tineri care sa-i ajute la munca. Unul dintre ei este suspectul de crima.

"Pe unul il cunosc si eu. A venit la mine in curte si mi-a adus o sfoara pierduta de sot. M-am trezit cu el, dar daca il vad nu il mai cunosc. Nu stiu cum a ajuns el din Botosani aici, pe dealurile astea pe aici", spune o vecina.

Adolescentul de 17 ani este acuzat de omor calificat si, pentru ca este minor, risca o pedeapsa injumatatita. Procurorii urmeaza sa stabileasca daca a avut un complice la dubla crima. In trecut, el a mai fost cercetat si amendat pentru mai multe furturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO