Decizia luată de tatăl fetițelor abandonate de mamă într-o mizerie cumplită, în Galați

Ultimul update: Miercuri 22 August 2018 21:10
Data publicarii: Miercuri 22 August 2018 11:54
Categorie: Şocant

Caz şocant la Galaţi: două fetiţe, de 1 şi 4 ani, au fost abandonate de mama lor într-o mizerie cumplită.

Vecinii le-au găsit dezbrăcate, bolnave şi subnutrite, printre viermi şi resturi menajere. Stăteau singure de patru zile, timp în care nimeni nu ştie ce au mâncat. Situaţia a fost raportată la poliţie şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului, iar pe numele mamei a fost deschis un dosar penal pentru abandonarea familiei.

Martor: "Ia uite, frate, în ce hal tine copiii ăştia! E focar de infecţie, se îmbolnăvesc copiii, bai frate! Cum laşi tu copiii atâta vreme în casă? Zile în şir nemâncaţi, nespălaţi?"

Aceste imagini, care dau fiori, sunt filmate într-o casă naţionalizata aflată chiar în centrul Galaţiului în care locuiesc mai multe familii. Mirosul de alimente stricate şi de urină devenise insuportabil, iar vecinii au intrat în locuinţă.

Aici le-au găsit pe cele două fetiţe singure, nehrănite de câteva zile. Când au văzut în ce condiţii trăiau, au încercat să ia legătura cu mama lor, dar au aflat că îşi abandonase fetiţele.

Mihaela Abrașu, vecină: "Fata cea mică era dezbrăcată în pătuţ, cea mare stătea cu faţa în jos, pe pat, dormea. N-am putut să văd aşa ceva. Am mai văzut case infecte, dar că acolo n-am mai văzut."

Vecinii spun că nu este pentru prima dată când mama îşi lasa fetiţele singure şi dispare. Tatăl copilelor, un tânăr de 22 de ani, munceşte prin diverse locuri şi se întoarce acasă o dată pe lună, uneori şi mai rar.

Omul s-a internat acum în spital, alături de cele două fetiţe şi vrea să ceară decăderea din drepturile părinteşti a fostei sale iubite.

Tatăl fetiţelor: "Mi-a trimis un mesaj că pe ea n-o mai interesează, să fac ce vreau cu copiii, ca ea o să mă sune să-mi zică, să mă întrebe de ele, să vadă ce fac şi atât."
Reporter: "Ce-ai tu de gând să faci acum?"
Tatăl fetiţelor: "Să mă pun puţin pe picioare şi să am grijă de ele în continuare."

Cele două fetiţe vor rămâne internate. Cea de un an cântăreşte 6 kilograme, iar cea de 4 ani, 11 kilograme. Medicii spun că, pe lângă faptul că sunt malnutrite, ambele au probleme emoţionale.

Dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Pediatrie Galaţi: "Fetiţele au fost aduse într-o stare deplorabilă de igienă, nemâncate, deshidratate, cu febra."

Cazul a fost reclamat şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului, care a deschis o anchetă. Despre mama, nimeni nu ştie deocamdată nimic. Şi nici de caz nu s-ar fi ştiut dacă nu interveneau locatarii, deşi femeia şi-a mai abandonat şi în trecut copiii şi ar fi trebuit să fie verificată de autorităţi.

Gabriela Ghermăneanu, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi: "Vom încerca să identificăm rude din familia lărgită, unde să fie plasaţi copiii, iar în cazul în care nu vom reuşi, vom institui măsură de protecţie în regim de urgenţă."
Reporter: "Nu aţi fost până acum la domiciliu?"
Gabriela Ghermăneanu, Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi: "Nu, pentru că nu găsim pe nimeni la domiciliu."

Mama are 23 de ani şi este cercetată pentru abandon. După ce au văzut care erau condiţiile în care au fost ţinute copilele, poliţiştii ar putea să o acuze şi de rele tratamente aplicate minorului.

Ce s-a întâmplat cu fata de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica
Ce s-a întâmplat cu fata de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica
VIDEO PROTVPLUS.RO
pompieri
Un bărbat a murit carbonizat într-un incendiu din Cernica. Doi copii au suferit arsuri
Un român mort şi trei răniţi, într-un accident în Italia. Ce a făcut şoferul vinovat
Cadavru descoperit în toaleta unei biserici din Buzău. Prima ipoteză a poliţiei
Un român a vrut să sară de la balcon, în Verona. Cum a fost salvat
Tragedie chiar de ziua lui. Un tânăr a ars de viu în mașină, după o greșeală banală în trafic
Tragedie provocată un șofer cu permisul anulat, care tocmai ce-și luase mașină nouă
balcon bloc
Tânără aruncată de la etajul 10 fiindcă a refuzat avansurile unui bărbat. Cum a scăpat
O femeie a murit la doar câteva minute după ce a mâncat la resturant, în Spania
O tânără care se identifică drept vampir și-a înjunghiat iubitul, crezând că este vârcolac
Doi oameni au ars de vii în maşină, în Arad. Ce s-a descoperit apoi despre şofer
Român acuzat de pedofilie în Irlanda. Reacţia iubitei lui: "Eşti un monstru!"
A făcut 5 ani chimioterapie, dar a descoperit că nu are cancer. De ce boală suferea