Doi copii s-au filmat torturând un câine și au postat imaginile online. Acum sunt cercetați

23-11-2020 16:44


Un incident șocant, petrecut în Buzău și în care sunt implicați doi copii i-a atras atenţia chiar şi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Minorii au postat pe internet un video în care torturează un câine. Surprinzător, patrupedul a scăpat cu viaţă iar acum a fost preluat de o organizaţie de protecţie a animalelor din Bucureşti.

Băieții au 13 și 16 ani și sunt din localitatea Vadu Soreşti. Au stropit câinele cu un material inflamabil, apoi a urmat inevitabilul. Bietul animal a luat-o la fugă pe străzi. Mândri de vitejia manifestată, puștii au încărcat clipul pe internet. Poliţiştii şi mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor s-au sesizat.

Poliţiştii din comună au recuperat câinele și l-au predat unei organizaţii de protecţie a animalelor din Capitală. Animalul primește îngrijiri pentru multiple arsuri.

Minorii sunt cercetaţi penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, iar medicul veterinar din comună a primit sarcina de a verifica și starea de sănătate a celorlalte vietăți din gospodăriile lor.


VIDEO PROTVPLUS.RO