Cum s-a petrecut accidentul din cartierul Andronache, în care și-au pierdut viața 2 fete

Ultima actualizare: 28-02-2021 09:43

Un accident îngrozitor a curmat sâmbătă viețile a două copile, pe o stradă din cartierul Andronache, din București, după ce o femeie de 56 de ani a pierdut controlul mașinii și le-a strivit.

Prima victimă, o fetiță de șase ani, a fost dusă de părinți fără suflare, la Spitalul Floreasca. Cea de-a doua, o adolescentă de 14 ani, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu", după ce medicii au încercat în zadar să îi salveze viața.

Mașina scăpată de sub control a retezat un stâlp din beton și s-a înfipt în gardul unei case din cartierul Andronache. Le-a strivit pe copilele aflate pe trotuar în acel moment.

Una dintre ele a murit din cauza rănilor grave. Cealaltă a intrat direct în operație, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”: „Nu a putut fi identificată până acum. Stare extrem de gravă, cu multiple fracturi, începând de la cap până la membrele inferioare. A fost făcut un computer tomograf. A intrat în sala de operație."

Din păcare, copila a intrat în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare au fost în zadar, așa că medicii au fost nevoiți să îi declare decesul.

Până să ajungă echipajele de politie și salvare, mai multe persoane s-au năpustit asupra șoferiței și a pasagerului din dreapta, soț și sotie. Ambii au avut nevoie de îngrijiri, iar echipajele SMURD i-au dus la Spitalul Pantelimon. Bărbatul s-a ales cu o mână ruptă, iar ambii au leziuni pe față. Deși medicii le-au propus să rămână sub supraveghere, au plecat amândoi acasă, peste câteva ore.

Locuitorii din cartierul Andronache, situat la ieșirea din București spre Ploiești, spun că în zonă au fost mai multe accidente, după ce s-a deschis autostrada A3. Nu se știe deocamdată cauza accidentului de sâmbătă, însă pe străduțe s-ar circula și cu 80-100 de kilometri pe oră, spun localnicii.

Locuitor din cartierul Andronache: „Din momenul în care autostrada A3 a fost deschisă, tot traficul care vine de pe autostradă se revarsă spre cartierul Andronache. Au fost trimise nenumărate sesizări către autoritățile care ar trebui să gestioneze traficul pe această zonă. Pe toată zona și pe tot cartierul nu sunt instalate acele limitatoare de viteză, absolut nicio măsură în trei ani de zile. Sunt deja câteva victime. Nervii vecinilor din cartier oricum erau întinși la maxim din cauza acestor mașini care trec cu viteză. Astăzi, cumva, au ajuns la apogeu.”

Femeia de 56 de ani este cercetată pentru ucidere din culpă. Poliția anchetează însă și incidentele de la locul tragediei. Au deschis un dosar penal după agresarea șoferiței și a pasagerului din mașină, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și loviri și alte violențe.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO